Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

Δεκάδες μετανάστες έφτασαν στον Κάτω Πύργο



Σε πλήρη κινητοποίηση βρίσκεται η κοινοτική αρχή Κάτω Πύργου Τηλλυρίας μετά την πληροφόρηση για άφιξη σκάφους που προσέγγισε την περιοχή με αριθμό μεταναστών, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Κάτω Πύργου Τηλλυρίας Κώστας Μιχαηλίδης.





Ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε ότι η κοινοτική αρχή μαζί με τις αρμόδιες αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας προσπαθούν να  προσφέρουν βοήθεια στα παιδιά, τα οποία βρίσκονται σε άθλια κατάσταση και ήδη μεταφέρθηκαν –όπως είπε- στο Νοσοκομείο.



Πρόσθεσε πως κάποιοι εκ των μεταναστών τραυματίστηκαν, αφού δεν φορούσαν παπούτσια.



Σύμφωνα με τον κοινοτάρχη, οι μετανάστες λόγω του ότι βρίσκονταν στη θάλασσα για πολλές μέρες, έχουν ταλαιπωρηθεί και κάποιοι εξ αυτών έχουν υποστεί αφυδάτωση.
Καταβάλλονται, ανέφερε, προσπάθειες για την ετοιμασία χώρου προκειμένου να διανυκτερεύσουν, ενώ ρούχα και τροφή. 



Ο κοινοτάρχης είπε πως μέχρι στιγμής εντοπίστηκαν 47 πρόσωπα, που εκτιμάται ότι είναι από τη Συρία αλλά λόγω του απόκρημνου της παραλίας η επιχείρηση συνεχίζεται για τον εντοπισμό και άλλων, αφού όπως εκτίμησε κάποιοι μπορεί να τραυματίστηκαν ή κάποιοι άλλοι να προσπάθησαν να διαφύγουν. 


Ο κ. Μιχαηλίδης εξέφρασε, τέλος, την άποψη πως εν γνώση τους, επειδή η περιοχή περιπολείται από λιμενικό σώμα,  οι μετανάστες πήγαν στη νεκρή ζώνη που χωρίζει τον Κάτω Πύργο από το Λιμνίτη.

Προηγούμενη ανάρτηση


Σαράντα επτά μετανάστες εντόπισε η Αστυνομία στην περιοχή του Κάτω Πύργου Τηλλυρίας, ενώ η επιχείρηση εντοπισμού μεταναστών βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς οι αρμόδιες αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας τέθηκαν από νωρίς το απόγευμα σε άμεση κινητοποίηση.

Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί 11 μικρά παιδιά, 10 γυναίκες και 26 άντρες.

Οι αρχές εξετάζουν το καθεστώς της άφιξης  των 47 μεταναστών  στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας  και συγκεκριμένα στη θαλάσσια περιοχή του Λιμνίτη προς τη νεκρή ζώνη, ενώ γίνεται και έλεγχος για τυχόν ύπαρξη διακινητών.

Πολιτική Αμυνα, Αστυνομική Διεύθυνση Μόρφου και Λιμενική Αστυνομία βρίσκονται σε επιφυλακή για εντοπισμό πιθανόν  και άλλων μεταναστών, που ίσως να αφίχθηκαν με πλοιάριο στη θαλάσσια περιοχή του Λιμνίτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κάποιοι εξ αυτών ανέφεραν πως χάλασε το πλοιάριο τους.

Την υπόθεση εξετάζει η Αστυνομική Διεύθυνση Μόρφου, ενώ εκτιμάται από τις προκαταρκτικές εξετάσεις ότι οι 47 προέρχονται από τη Συρία.



kype