Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

Δείτε τι καιρό θα κάνει στην Κύπρο σήμερα



Ασθενής εποχική χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα θα υπάρχουν περίοδοι με κυρίως αίθριο καιρό αλλά και διαστήματα με τοπική συννεφιά, αρχικά κυρίως στα δυτικά και βόρεια, ενώ αργότερα στα ορεινά και το εσωτερικό.
Οι άνεμοι θα πνέουν το πρωί κυρίως νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, για να καταστούν το απόγευμα νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς ως μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και τοπικά ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά μέχρι λίγο ταραγμένη, αλλά στα προσήνεμα το απόγευμα μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 34 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 32 στα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 30 στα βόρεια και τα δυτικά παράλια και στους 26 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι γενικά κυρίως αίθριος, παρόλο που στα δυτικά και στα βόρεια θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και τοπικά μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί γενικά λίγο ταραγμένη και στα ανατολικά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 21 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και στους 15 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τρίτη και την Τετάρτη θα υπάρχουν περίοδοι με κυρίως αίθριο καιρό, αλλά και διαστήματα με τοπική συννεφιά, που το απόγευμα πιθανό να δώσει μεμονωμένες βροχές. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Πέμπτη παροδικά αυξημένες νεφώσεις από το μεσημέρι και μετά αναμένεται να δώσουν τοπικά βροχές ή καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά και το εσωτερικό. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.