Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

Δύο συλλήψεις για κλοπή της Μονής Παναγίας «Ρόδον το Αμάραντο»



Η Αστυνομία συνέλαβε το πρωί δύο Έλληνες υπηκόους, ένα από την Κρήτη και ένα από την Αθήνα, ως υπόπτους για τη χθεσινή διάρρηξη της Μονής Παναγίας «Ρόδον το Αμάραντο» στους Τρούλλους.


Σύμφωνα με την Αστυνομία, χθες αργά το απόγευμα καταγγέλθηκε στον Αστυνομικό Σταθμό Αθηένου από τον πάτερ της Μονής Παναγίας ότι μεταξύ των ωρών 12.00 - 12.40 το μεσημέρι κλάπηκαν από το παγκάρι της εκκλησίας άγνωστο ποσό χρημάτων, δύο ζευγάρια γυαλιά μυωπίας, άγνωστος αριθμός από μπουκάλες κρασί και το κλειδί της πλαϊνής πόρτας της εκκλησίας.

Στη σκηνή έσπευσαν άνδρες του Αστυνομικού Σταθμού Αθηένου, οι οποίοι μετά από έρευνες και εξετάσεις διαπίστωσαν ότι οι κλέφτες εισήλθαν στην εκκλησία το πρωί και παρέμειναν σ’ αυτήν μέχρι την ώρα που έκλεισε το μεσημέρι.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι άγνωστοι χρησιμοποίησαν ένα κομμάτι ξύλο στο οποίο κόλλησαν τσίχλα. Βάζοντας το ξύλο στην τρύπα που είχε το παγκάρι της εκκλησίας, τα χρήματα κολλούσαν πάνω στη τσίχλα και με αυτό τον τρόπο τα έβγαζαν έξω.
Οι άγνωστοι έκλεψαν, εκτός από τα χρήματα, και το κλειδί της πλαϊνής πόρτας της εκκλησίας.

Οι κινήσεις των δύο ανδρών κίνησαν τις υποψίες καλογριών της Μονής και την ώρα που αυτοί έμπαιναν στο αυτοκίνητο τους για να φύγουν, οι μοναχές συγκράτησαν τα νούμερα του οχήματος και τα έδωσαν στην Αστυνομία.

Σήμερα το πρωί με δικαστικά εντάλματα η Αστυνομία συνέλαβε τους δύο άνδρες, δύο Έλληνες υπηκόους, ένα από την Κρήτη ηλικίας 33 χρόνων και ένα από την Αθήνα 50 χρόνων, ως υπόπτους για τα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, της διάρρηξης και της κλοπής.

Ωστόσο οι δύο άνδρες δεν παραδέχονται τη διάπραξη των αδικημάτων και αύριο αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας για έκδοση διαταγμάτων κράτησης τους.

Την υπόθεση εξετάζει ο Αστυνομικός Σταθμός Αθηένου.



κυπε