Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Λεύκαρα. Σπείρα γυναικών από τη Βουλγαρία έκλεβαν πορτοφόλια πιστών στην Εκκλησία Τιμίου Σταυρού



Πιστούς που κατέκλυσαν την Εκκλησία Τιμίου Σταυρού στα Πάνω Λεύκαρα και το Μοναστήρι του Τιμίου καιΖωοποιού Σταυρού στο Όμοδος, φαίνεται ότι έβαλε στόχο σπείρα γυναικών από τη Βουλγαρία, η οποία αποσπούσε πορτοφόλια από τσάντες. Δυο γυναίκες συνελήφθησαν από την Αστυνομία, ενώ μια ακόμη αναζητείται.

 
Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Ιωάννης Σωτηριάδης, οι συγκεκριμένες γυναίκες εμφανίστηκαν αρχικά στην πανήγυρη στην Εκκλησία Τιμίου Σταυρού στα Π.Λεύκαρα, όταν σε κάποια στιγμή ρώτησαν κάποιους πιστούς πως μπορούσαν να μεταβούν στο Μοναστήρι του Ομόδους, για να προσκυνήσουν.
 
 Όταν εγκατέλειψαν το χώρο και αριθμός πολιτών διαπίστωσε πως είχαν κλαπεί τα πορτοφόλια τους, ενημερώθηκε η Αστυνομία, άνδρες της οποίας κινητοποιήθηκαν στην περιοχή της πανήγυρης της κοινότητας Ομόδους, όπου εντόπισαν και συνέλαβαν δυο Βουλγάρες, ηλικίας 32 και 38 ετών.
 
Στην κατοχή τους εντοπίστηκαν πορτοφόλια, χρηματικό ποσό περίπου δυο χιλιάδων ευρώ, πιστωτικές κάρτες, δελτία ταυτότητας και άλλα προσωπικά αντικείμενα πιστών, τα οποία εκτιμάται πως προέρχονται από τουλάχιστον πέντε κρούσματα κλοπών από την εκκλησία του Τιμίου Σταυρού στα Λεύκαρα.
 
Οι δυο γυναίκες οδηγήθηκαν στο ΤΑΕ Λεμεσού και ανακρίνονται, ενώ τρίτη γυναίκα που φαίνεται σύμφωνα με τις μαρτυρίες να βρισκόταν μαζί τους, αναζητείται.
 
Η Αστυνομία εκτιμά πως πρόκειται για σπείρα που δρα σε  χώρους όπου συγκεντρώνεται πλήθος κόσμου και η οποία δεν αποκλείεται να έφτασε από τα κατεχόμενα.
 
Σήμερα οι δυο ύποπτες αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού για έκδοση διατάγματος κράτησης τους.



κυπε