Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου 2016

Δείτε τα περιστατικά στα οποία ανταποκρίθηκε η πυροσβεστικήΥπό έλεγχο τέθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες πυρκαγιά, η οποία ξέσπασε σε άχρηστα υλικά σε ανοικτό χώρο στη Λεμεσό.

Σε ανακοίνωση η Πυροσβεστική Υπηρεσία αναφέρει ότι “η ώρα 03.20 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε άχρηστα υλικά σε ανοικτό χώρο στην οδό Παντελή Κατελάρη στην Λεμεσό”.


Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Αγίου Ιωάννη “Λοχία Βασίλη Κρόκου” με δύο οχήματα και η ώρα 04.05 η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο.

Από την πυρκαγιά επηρεάστηκε διπλανό σταθμευμένο όχημα μάρκας, ενώ η αίτια της πυρκαγιάς πιθανότατα να είναι αμέλεια καθότι κάρβουνα τα οποία απορρίφθηκαν προηγουμένως στον χώρο δεν κατασβήστηκαν πλήρως.

Επίσης, αργά το απόγευμα χθες λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε αποκάλαμες, ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση και δέντρα σε δύσβατη περιοχή μεταξύ των χωριών Στρουμπί και Καλλέπεια.

Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Πάφου και ο Αγροτικός Σταθμός Στρουμπίου με τέσσερα οχήματα και η ώρα 21.55 η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο.

Στην πυρκαγιά εργάστηκε επίσης μία κινητή πυροσβεστική μονάδα του Ταμείου Θήρας.

Ήταν έκτασης 2 περίπου εκταρίων.

Η δεύτερη πυρκαγιά που καταγράφηκε χθες το απόγευμα αφορούσε πυρκαγιά σε κουζίνα ιδιωτικής προσφυγικής κατοικίας στον συνοικισμό Α.Η.Κ. απέναντι από τον ηλεκτροπαραγωγό σταθμό Δεκέλειας.

Ανταποκρίθηκε πρώτος ο Πυροσβεστικός Σταθμός της Βρετανικής επισταθμίας Δεκέλειας με δύο οχήματα και ακολούθησε ανταπόκριση του Πυροσβεστικού Σταθμού Ορόκλινης “Λοχία Παναγιώτη Θεοφίλου” με ένα όχημα και η ώρα 19.45 η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο.

Καταστράφηκαν μία οικιακή ηλεκτρική συσκευή και πάγκος κουζίνας ενώ από τον καπνό επηρεάστηκε το ξύλινο ταβάνι της οροφής.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς χρησιμοποιήθηκαν αυλός τυλικτήρα με νερό από τα πυροσβεστικά οχήματα και δύο αναπνευστικές συσκευές. Τα αίτια της πυρκαγιάς οφείλονται σε ηλεκτρικό πρόβλημα στο ψυγείο της κατοικίας.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανακοινώνει, εξάλλου, ότι από τις 06.00 της 10ης Σεπτεμβρίου 2016 μέχρι και τις 06.00 της 11ης Σεπτεμβρίου 2016 ανταποκρίθηκε σε 31 κλήσεις για βοήθεια 20 πυρκαγιές, εννέα ειδικές εξυπηρετήσεις και δύο ψευδείς κλήσεις.κυπε