Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

Μέτρα προστασίας κατά τη χρήση του laser

Ένα ενδιαφέρον εκπαιδευτικό σεμινάριο με τίτλο: «Πώς να Εξασφαλίσετε την προσωπική σας ασφάλεια και των πελατών σας κατά την χρήση των Lasers»,  πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στις εγκαταστάσεις της Orphanos Group.

Στη διάρκεια του σεμιναρίου που διήρκησε μια ώρα, η Δρ. Άννα Μαρία Γιαννίκος ανέλυσε στους παρευρισκόμενους τα απαραίτητα μέτρα προστασίας που πρέπει να λαμβάνονται κατά την χρήση του laser τόσο για τη διασφάλιση της υγείας του χειριστή των lasers, αλλά και του δέκτη της θεραπείας. Η Δρ. Γιαννίκος αναφέρθηκε επίσης στους διεθνής κανονισμούς προστασίας, ενώ παράλληλα εξήγησε τις ιδιότητες της ακτίνας laser αλλά και την αλληλεπίδραση της με τους ιστούς.
Μετά το πέρας του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τη γιατρό και να επιλύσουν απορίες σχετικά με το θέμα.
Η Δρ. Άννα Μαρία Γιαννίκος είναι πιστοποιημένη LSO – Laser Safety Officer, κατέχει  μεταπτυχιακό τίτλο Master στα Lasers και είναι λέκτορας του RWTH Aachen University Campus της Γερμανίας για το Μεταπτυχιακό Lasers in Dentistry.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το επίσημο σεμινάριο “Laser Safety Officer” θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016 και στους συμμετέχοντες, μετά από γραπτή εξέταση, θα απονεμηθούν τα διεθνώς αναγνωρισμένα πιστοποιητικά LSO – Laser Safety Officer από το AALZ της Γερμανίας και το CPD Αγγλίας.