Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

Παραμένουν στο κελί οι δύο ύποπτοι για την απαγωγή της 4χρονης



Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας διέταξε σήμερα την περαιτέρω κράτηση για άλλες τρεις  μέρες, των δύο εκ των τριών υπόπτων που συνελήφθησαν  και τελούν υπό κράτηση σε σχέση με την απαγωγή της 4χρονης που διαπράχθηκε στις 27 Απριλίου έξω από νηπιαγωγείο στη Λευκωσία.


Τα ίχνη της ανήλικης και του Νορβηγού πατέρα της, ο οποίος πιστεύεται ότι κρύβεται πίσω από την πρωτοφανή για τα κυπριακά δεδομένα υπόθεση, δεν έχουν μέχρι σήμερα εντοπιστεί παρά τις έρευνες της Αστυνομίας που συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς από τη πρώτη στιγμή που καταγγέλθηκε η εξαφάνισης της από την μητέρα της.

Ο πρώτος ύποπτος, 44 χρόνων, είχε συλληφθεί την ημέρα της απαγωγής μαζί με άλλα τρία πρόσωπα τα οποία αφέθηκαν ελεύθερα αφού δεν προέκυψε οτιδήποτε ενοχοποιητικό εναντίον τους. Η Αστυνομία πιστεύει ότι πρόκειται για το άτομο  που οργάνωσε την απαγωγή της ανήλικης έναντι αμοιβής.

 Ο δεύτερος ύποπτος, επίσης 44 χρόνων, συνελήφθη στις 30 Απριλίου και φέρεται ως το άτομο που, σύμφωνα με πληροφορία της Αστυνομίας, βοήθησε τον πρώτο ύποπτο στην εξαφάνιση της ανήλικης χρησιμοποιώντας το ταξί του.

Σύμφωνα με την ανακριτική κατάθεση του δεύτερου υπόπτου, την ημέρα της απαγωγής παρέλαβε με το ταξί του από σημείο πλησίον της σκηνής της απαγωγής της ανήλικης έναν αλλοδαπό, ηλικίας περίπου 50 ετών μαζί με ένα κοριτσάκι ηλικίας περίπου 4-5 χρόνων μεταφέροντας τους στην κτηνοτροφική περιοχή Τσερίου. Από εκεί, σύμφωνα με τον ύποπτο,  επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο συγκεκριμένου τύπου με φιμέ τζάμια του οποίου ο οδηγός τους ανέμενε και τους παρέλαβε. Ο ύποπτος ανέφερε ότι για τη συγκεκριμένη κούρσα ο αλλοδαπός του έδωσε το χρηματικό ποσό των €100 και πως το παιδί σε κάποια στιγμή αποκοιμήθηκε μέσα στο ταξί.

Ο ανακριτής της υπόθεσης ανέφερε σήμερα στο δικαστήριο ότι σύμφωνα με νέα μαρτυρία που εξασφάλισε η Αστυνομία, στο ταξί δεν επέβαινε ένας άντρας και ένα παιδί αλλά μια γυναίκα με ξανθά μαλλιά και ένα παιδί,  κάτι που ο ύποπτος αρνείται κατηγορηματικά.

Ανέφερε επίσης ότι για την διευκόλυνση των ανακρίσεων θα ληφθούν άλλες 35 συνολικά καταθέσεις ενώ αναζητούνται τουλάχιστον 5 πρόσωπα.

Για την υπόθεση συνελήφθη και τελεί υπό 8ημερη κράτηση 49χρονη από την Ολλανδία.




κυπε