Κυριακή, 21 Μαΐου 2017

Ηλικιωμένος καλυμβητής στην Πάφο διασώθηκε από από ναυαγοσώστες



Ογδοντάχρονος κολυμβητής κινδύνεψε από θαλάσσια ρεύματα ενώ κολυμπούσε στη θαλάσσια περιοχή των ξενοδοχείων δίπλα από τη Δημοτική παραλία στην Κάτω Πάφο.


Ο 80χρονος, που κατάγεται από την Αγγλία, μπήκε στη θάλασσα για να κολυμπήσει λίγο πριν της 11:00 το πρωί όταν σε κάποια στιγμή παρασύρθηκε από τα κύματα λόγω και των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή από το πρωί.

Το κάλεσμα του για βοήθεια έγινε αντιληπτό από άλλους λουόμενους αλλά και τον ναυαγοσώστη που εκείνη την ώρα αναλάμβανε καθήκον.

Ο ναυαγοσώστης Πάρης Ιωάννου, μιλώντας στο ΚΥΠΕ, ανέφερε πως μόλις αντιλήφθηκε τον κίνδυνο που διέτρεχε κολυμβητής ειδοποίησε άμεσα από τον ασύρματο τον ναυαγοσώστη  Ανδρέα Μιχαηλίδη της γειτονικής παραλίας του ΣΟΔΑΠ. 

Με τη βοήθεια των ναυαγοσωστών η επέμβαση των οποίων ήταν άμεση  ο 80χρονος κολυμβητής βγήκε στη στεριά και είναι καλά στην υγεία του.

Οι οργανωμένοι κολυμβητές της Πάφου μέσω του προέδρου του σωματείου τους Ματθαίου Ιεροκηπιώτη επαναφέρουν εκ νέου με γραπτή ανακοίνωση το θέμα του ωραρίου των ναυαγοσωστών, στην οποία σημειώνεται ότι αν το περιστατικό με τον 80χρονο τουρίστα συνέβαινε λίγο νωρίτερα, ενδεχομένως αυτή τη στιγμή να θρηνούσαμε για ένα ακόμη πνιγμό.

Κάλεσε δε την Πολιτεία να αντιληφθεί την αναγκαιότητα της στελέχωσης των παραλιών από νωρίς το πρωί



κυπε