Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

Κύπρος Μιχαηλίδης. Ο νέος Υπαρχηγός Αστυνομίας



Την παύση του Υπαρχηγού της Αστυνομίας Κυριάκου για λόγους δημοσίου συμφέροντος και την αντικατάστασή του με τον μέχρι σήμερα Βοηθό Αρχηγό Κύπρο Μιχαηλίδη, αποφάσισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

 
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, λαμβάνοντας πλήρως υπόψη το αποτέλεσμα έκθεσης τριών ανεξάρτητων ποινικών ανακριτών, οι οποίοι διορίστηκαν από τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας και η οποία έκθεση οδήγησε τον Γενικό Εισαγγελέα στην άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του Υπαρχηγού της Αστυνομίας Ανδρέα Κυριάκου αλλά και στην απόδοση πειθαρχικών ευθυνών για συγκεκριμένα αδικήματα, με λύπη του αποφάσισε την παύση του Υπαρχηγού της Αστυνομίας κ. Κυριάκου για λόγους δημοσίου συμφέροντος.

Σε αντικατάσταση του, προστίθεται στην ανακοίνωση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποφάσισε το διορισμό του Κύπρου Μιχαηλίδη, μέχρι σήμερα Βοηθού Αρχηγού Αστυνομίας, στη θέση του Υπαρχηγού της Δύναμης.

Η νενομισμένη διαβεβαίωση ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας θα δοθεί από τον κ. Μιχαηλίδη αύριο, 16 Μαΐου, στις 10.30 το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο.



κυπε