Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018

Βροχές και καταιγίδες αναμένονται το απόγευμα στην Κύπρο

Ασθενής χαµηλή πίεση και ασταθής αέρια µάζα συνεχίζουν να επηρεάζουν την περιοχή.

Σήµερα, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, αλλά τις απογευµατινές ώρες θα αναπτύσσονται νεφώσεις που αναµένεται να δώσουν τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά, το εσωτερικό και τα νότια. Σε περιοχή καταιγίδας πιθανό να πέσει και χαλάζι. Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί ασθενείς, 3 µποφόρ, για να καταστούν σταδιακά κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ και τοπικά στα νότια παράλια µέχρι ισχυροί, 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 34 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 30 στα παράλια και στους 22 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.
Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί ασθενείς και αρχικά µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 18 βαθµούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 11 στα ψηλότερα ορεινά.
Την Τρίτη ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος αλλά νεφώσεις που θα αναπτύσσονται τις απογευµατινές ώρες ενδέχεται να δώσουν τοπικές βροχές ή και καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά και το εσωτερικό. Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος αλλά νεφώσεις που θα αναπτύσσονται τις απογευµατινές ώρες πιθανό να δώσουν µεµονωµένες βροχές, κυρίως στα ορεινά.
Την Πέµπτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.
Η θερµοκρασία θα σηµειώσει σταδιακά άνοδο.