Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020

Πέταξε για την γειτονιά των Αγγέλων η Μαρία Γαρουφαλή από τη Σκόπελο

 

"Έφυγε" χθες η κ. Μαρία Γαρουφαλή από τη Σκόπελο σε ηλικία 81 ετών. Είχε αφοσιωθεί στην εκκλησία και στο θεό. Η Μαρία είχε τα κλειδιά  της εκκλησίας του Αγίου Μιχαήλ στη Χώρα Σκοπέλου κοντά στην παραλία και στην γειτονιά της. Άνοιγε την εκκλησία για να την δουν οι επισκέπτες του νησιού, να προσκυνήσουν  και να ανάψουν ένα κερί. Πρόσφερε τις υπηρεσίας της στην εκκλησία του Αγίου Μιχαήλ, αφιλοκερδώς. Καθάριζε, συγύριζε και γενικά βοηθούσε τον ιερέα.  

 

Η εκκλησία για την Μαρία ήταν η ζωή της. Πάντα χαμογελαστή και πρόσχαρη. Βοήθησε πολλούς συνανθρώπους της, χωρίς να ζητεί ανταλλάγματα.

Η Μαρία καθόταν μπροστά στο σπίτι της τα βράδια του καλοκαιριού. Χαιρετούσε τους τουρίστες που περνούσαν από τα σοκάκια του νησιού και τους ευχαριστούσε που διάλεξαν τη Σκόπελο για τις διακοπές τους.  Είχε μια καλή κουβέντα για όλους και κυρίως για τους νέους.

Στο δρόμο  μπροστά από το σπίτι της λειτουργούν πολλά τουριστικά καταστήματα. Η Μαρία ήταν χαρούμενη με το γεγονός αυτό και κυρίως γιατί η Σκόπελος αναπτυσσόταν τουριστικά,  σε μεγάλο βαθμό ,

 

Η κηδεία της Μαρίας θα πραγματοποιηθεί σήμερα  στην εκκλησία του Αγίου Μιχαήλ, που υπηρέτησε για δεκαετίες,  στις 11 το πρωί.

 

Στο καλό Μαρία. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει.

 

Ο γείτονάς σου Πέτρος Κεχριώτης


Για την φώτο ευχαριστώ το 

skopelosnews


Οι Σκοπελίτες αποχαιρετούν τη Μαρία Γαρουφαλή μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης 

Μια πολύ καλή κυρία μια φίλη η χαρά του στενούς μας γυναίκα για όλους σαν μάνα σαν θεία σαν πολλά μας αποχαιρέτησε σήμερα όπως όλοι μας την λέγαμε το (Μαράκι μας) καλό ταξίδι πάντα στην καρδιά μου όταν άνοιγα το μαγαζί τα πρώτα λουλούδια εδώ και 30 χρόνια φέτος δεν πρόλαβε καλό ταξίδι. Μαρία Γαρουφουλη. -


Η Daphne Jaeggi Gliverou λυπημένη.

Kαλό ταξίδι και καλό παράδεισο...



Δεν υπάρχουν σχόλια: