Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Συννεφιασμένος και σήμερα ο καιρός στην Κύπρο



Σχετικά χαµηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήµερα ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος. Στα δυτικά και στα βόρεια όµως θα είναι παροδικά µερικώς συννεφιασµένος. Τις απογευµατινές ώρες αυξηµένες νεφώσεις αναµένεται να δώσουν τοπικά βροχές ή και µεµονωµένη καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά και στο εσωτερικό.
Οι άνεµοι θα πνέουν το πρωί νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί και τοπικά δυτικοί, ασθενείς ως µέτριοι,
3 µε 4 µποφόρ, για να καταστούν το απόγευµα κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί µέτριοι, 4 µποφόρ και τοπικά ισχυροί, 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι το πρωί λίγο ταραγµένη, αλλά το απόγευµα θα καταστεί µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 32 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 30 στα νότια, τα ανατολικά και τα βόρεια παράλια, στους 28 στα δυτικά παράλια και στους 23 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος, αλλά στα παράλια θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις, που στα βόρεια και τα δυτικά πιθανό να δώσουν µεµονωµένες βροχές. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί, αρχικά, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ για να καταστούν σταδιακά, ασθενείς, 3 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 19 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 21 στα παράλια και στους 12 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι το πρωί κυρίως αίθριος, αλλά νεφώσεις που θα αναπτύσσονται, από το µεσηµέρι και µετά, αναµένεται να δώσουν τοπικά βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά και το εσωτερικό.

Το Σάββατο και την Κυριακή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ το απόγευµα του Σαββάτου θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει σταδιακή µικρή άνοδο.