Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου 2016

Κατάσχεση είκοσι κιλών καπνού για ναργιλέ


Ποσότητα 20 κιλών και 750 γραμμαρίων καπνού για ναργιλέ κατάσχεσε το Τμήμα Τελωνείων στο σημείο διέλευσης Αγίου Δομετίου.


,όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, το βράδυ της Τετάρτης, στο σημείο διέλευσης Αγίου Δομετίου, Λειτουργοί του Τμήματος Τελωνείων, ανέκοψαν για έλεγχο όχημα με τουρκοκυπριακούς αριθμούς εγγραφής, το οποίο οδηγείτο από Τουρκοκύπριο.

Από την έρευνα που ακολούθησε εντοπίστηκε κρυμμένη σε αυτό ποσότητα 20 κιλών και 750 γραμμαρίων καπνού για ναργιλέ την οποία ο εν λόγω Τουρκοκύπριος παραδέχτηκε ότι προμηθεύτηκε από τα κατεχόμενα.

Ο εν λόγω Τουρκοκύπριος, συνελήφθηκε για αυτόφωρα αδικήματα και ο καπνός, η δασμοφορολογική επιβάρυνση του οποίου ανέρχεται στα € 4,332.12 ευρώ, κατασχέθηκε από τις Τελωνειακές Αρχές.

Κατασχέθηκε επίσης το όχημα που ο Τουρκοκύπριος χρησιμοποίησε για την παράνομη μεταφορά του καπνού από τα κατεχόμενα στις ελεύθερες περιοχές. Οπως αναφέρεται, ο εν λόγω Τουρκοκύπριος απασχόλησε το Τμήμα Τελωνείων στο πρόσφατο παρελθόν και συνελήφθηκε για παρόμοιας φύσης αδικήματα

Ο ύποπτος προσήχθηκε σήμερα, ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, όπου μετά από δική του παραδοχή αναφορικά με τη διάπραξη των τελωνειακών αδικημάτων του επιβλήθηκε ποινή άμεσης καταβολής χρηματικού ποσού ύψους € 7,300.00, ή τρεις μήνες φυλάκιση.

Όσον αφορά το όχημα του Τουρκοκυπρίου, αυτό θα του αποδοθεί με την καταβολή ποσού απόδοσης ύψους € 500.κυπε