Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

Δείτε τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή την περίοδο στην Πάφο



Σε τροχιά υλοποίησης βρίσκονται δεκαέξι έργα με Αναθέτουσα Αρχή τον Δήμο Πάφου,σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος.


Μιλώντας στο ΚΥΠΕ ο κ. Φαίδωνος ανέφερε πως οι χρηματοδοτήσεις έχουν εξασφαλιστεί και οι διαδικασίες έχουν ξεκινήσει προσθέτοντας πως αυτή τη στιγμή, “τρέχουν οι κατασκευαστικές εργασίες για τις τρεις αναπλάσεις γύρω από το Δημαρχείο, για την ανάπλαση της Πλατείας Κέννεντυ και του Παραδοσιακού Εμπορικού Κέντρο, καθώς και για την ανάπλαση της Πλατείας Μουττάλου μαζί με τις σπηλιές”.

Ταυτόχρονα ανακαινίζονται τέσσερα κτίρια, συνέχισε “ το Μαρκίδειο Θέατρο, ο παλιός κινηματογράφος «Αττικόν», το Χάνι του Ιμπραήμ και η Δημοτική Αγορά”.

Ο κ. Φαίδωνος είπε πως τα έργα αυτά αποτελούν μία δέσμη υπό εξέλιξη έργων συνολικού προϋπολογισμού πέραν των 30 εκατομμυρίων ευρώ.

Την ίδια στιγμή σημείωσε , “έχουμε ολοκληρώσει τη διαδικασία προσφοροδότησης και έχουμε κατακυρώσει το έργο της Πλατείας Διοικητηρίου και του περιβάλλοντος χώρου, με προϋπολογισμό πέραν του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ μαζί με καφεστιατόριο, την κατασκευή των δρόμων γύρω από το Μαρκίδειο, συνολικού κόστους 1.200.000 ευρώ, τη δημιουργία 10 πάρκων στην πόλη με προϋπολογισμό 700.000 ευρώ , τη δημιουργία των 10 εισόδων της πόλης, οι οποίοι τοπιοτεχνούνται, καθώς και το έργο της επίστρωσης των δρόμων με πρέμιξ, κόστους μισού εκατομμυρίου ευρώ”.

Επιπρόσθετα ανέφερε πως τροχιοδρομείται η ανακατασκευή πεζοδρομίων σε περιοχές που είναι ανύπαρκτα ή/και χαλασμένα με ποσό ύψους 200.000 ευρώ, καθώς και ο εξωραϊσμός προσόψεων παλιών κτιρίων, κυρίως Τουρκοκυπριακών, στο ιστορικό Εμπορικό Κέντρο και άλλα σημεία της πόλης, με κονδύλι που ξεπερνά τις 200.000 ευρώ.

Χθες, μετά την οδό Θερμοπυλών δόθηκε στην κυκλοφορία το τμήμα της λεωφόρου Γρίβα Διγενή, μπροστά από τα σχολικά κτίρια, καθώς και η οδός Γρηγόρη Αυξεντίου, που είχαν κλείσει λόγω των έργων ανάπλασης τα οποία εκτελούνται στην περιοχή.

Σημειώνεται πως με βάση τους όρους του συμβολαίου ο εργολάβος αναμένεται να παραδώσει τον συγκεκριμένο δρόμο τον Οκτώβριο αλλά η Τοπική αρχή έχει απαιτήσει να παραδοθεί έστω και τμηματικά νωρίτερα προκειμένου να διευκολυνθεί κυρίως η λειτουργία των εκπαιδευτηρίων στην περιοχή .

Οι δρόμοι Γρίβα Διγενή και Γρηγόρη Αυξεντίου αποτελούν βασικοί άξονες οδικής κυκλοφορίας και είχαν κλείσει από τις αρχές του χρόνου με την έναρξη των εργασιών της ανάπλασης των πλατειών γύρω από το Δημοτικό Μέγαροκαι την ανάπλαση του Εμπορικού Κέντρου.

Ο κ. Φαίδωνος ανέφερε πως δίδει μεγάλη βαρύτητα στον εξωραϊσμό της πόλης και στην εκτέλεση των έργων που θα καταστήσουν την Πάφο άξια εκπρόσωπο της χώρας μας στον μεγάλο αυτό θεσμό, όπως είπε.

Τα έργα προχωρούν κανονικά και τα βασικότερα από αυτά αναμένεται να ολοκληρωθούν έως τον Ιανουάριο του 2017, κατέληξε ο Δήμαρχος Πάφου.



κυπε