Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

Ο καιρός στην Κύπρο σήμερα



Ασθενής χαµηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήµερα ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, αλλά σταδιακά θα αναπτυχθούν νεφώσεις, που από νωρίς το απόγευµα αναµένεται να δώσουν τοπικά βροχές ή µεµονωµένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά και το εσωτερικό.
Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά µεταβλητοί ασθενείς, 3 µποφόρ για να καταστούν το απόγευµα κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς ως µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ, αλλά στα προσήνεµα νότια ή και σε καταιγίδα παροδικά ισχυροί, 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 33 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 31 στα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 29 στα δυτικά και τα βόρεια παράλια και στους 23 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα καταστεί σταδιακά κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και τοπικά µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ, για να καταστούν σταδιακά κυρίως βορειοδυτικοί ως βόρειοι ασθενείς, 3 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη, αλλά αργότερα, στα νότια και τα ανατολικά, θα καταστεί ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 21 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 22 στα παράλια και στους 15 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το Σάββατο, την Κυριακή και τη ∆ευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει άνοδο, το Σάββατο, µη αξιόλογη µεταβολή, την Κυριακή, ενώ τη ∆ευτέρα θα σηµειώσει µικρή περαιτέρω άνοδο, στα ορεινά και το εσωτερικό.