Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

Ο εξ Αθηνών Φάκελος της Κύπρου

Η αντίδραση Ανδρέα Παπανδρέου…
Description: http://www.sigmalive.com/simerini/politics/361877/o-eks-athinon-fakelos-tis-kyprou
Αναφέρομαι στη σημερινή επίσκεψη του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Δημήτρη Συλλούρη στην Αθήνα, όπου θα συναντηθεί με τον ομόλογό του Νίκο Βούτση, από τον οποίο θα ζητήσει την επίσπευση της συμφωνίας (Γενάρη)
ώστε όλα τα στοιχεία που αφορούν στον φάκελο της Κύπρου δουν το φως της δημοσιότητας. (Δόνα Καπαρτή Sigmalive, 7.9.2016). «Στόχος -είπε- είναι η ετοιμότητα για δημοσιοποίηση των στοιχείων να φανούν στην πράξη. Πρέπει να φύγουμε από τα λόγια», τόνισε στην ιστοσελίδα ο κ. Συλλούρης.

Πλαστά έγγραφα
Θα πρέπει να επισημανθεί τόσο στον Πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής των Αντιπροσώπων όσο και στον Ελλαδίτη ομόλογό του κ. Νίκο Βούτση ότι το άνοιγμα αυτού του περιλάλητου «Φακέλου της Κύπρου» θα πρέπει να αποτελείται από αυθεντικά έγγραφα και στοιχεία, και όχι πλαστά έγγραφα όπως έγινε ήδη με το περιβόητο μεροληπτικό και καθόλου ιστορικό «Πόρισμα», που ήδη εξέδωσε η Κυπριακή Βουλή με πρόεδρο της Επιτροπής τότε κ. Μαρίνο Σιζόπουλο.

Το οποίο βασίστηκε σε αποδεδειγμένα, όπως αποδείξαμε με πιστοποίηση του Αρχείου του ΝΑΤΟ, πλαστό έγγραφο του ΝΑΤΟ για να παρουσιαστεί μια πλασματική και παραπλανητική και κάθε άλλο παρά ιστορική κατάθεση για τα τραγικά γεγονότα του Ιουλίου και Αυγούστου 1974 - πραξικόπημα και τουρκικές εισβολές.

Πέραν της σωρείας των αποδεδειγμένων ανακριβειών, παραλείψεων και κομματικο-ιδεολογικού προσανατολισμού στο Πόρισμα παρωδία της Κυπριακής Βουλής, αυτό δεν αναφέρεται καν στη δεύτερη τουρκική εισβολή της 14ης Αυγούστου 1974, όταν και ολοκληρώθηκε ουσιαστικά το τουρκικό έγκλημα εις βάρος της Κύπρου. Αξιοσημείωτη η δήλωση του Προέδρου των Οικολόγων κ. Γ. Περδίκη-Σημερινή 18.3.2011:

«Το πόρισμα δεν εκπληρώνει τις προσδοκίες του κυπριακού λαού για αναζήτηση και ανάδειξη της πικρής αλήθειας... Αποτελεί μια καλή απογραφή των γεγονότων, με αρκετά, όμως, κενά και δεν καταφέρνει να προχωρήσει στο βάθος που εμείς θα θέλαμε... δεν διακρίνεται από την τόλμη και την πολιτική διείσδυση που απαιτεί η ανάγκη αναγνώρισης ευθυνών προς γνώση και αποφυγή... παραδόξως η ιστορική έρευνα σταματά μέχρι την πρώτη φάση της εισβολής, όμως το έγκλημα ολοκληρώθηκε με τη δεύτερη φάση...». Κριτικές για το εν λόγω Πόρισμα βρίσκονται αναρτημένες στην ιστοσελίδα www.nostos.com κάτω από τον κεφάλαιο «political issues».

Ανδρέας Παπανδρέου
Να υπενθυμίσω επίσης στους κ.κ. Νίκο Βούτση και Δημήτρη Συλλούρη την αντίδραση του μ. Ανδρέα Παπανδρέου όταν είδε το περιεχόμενο του εν λόγω φακέλου. «Κλείστε τον και μην τον ξανανοίξετε, φυλάξετέ τον στα υπόγεια της Βουλής…». Η πληροφορία αυτή έρχεται από εγκυρότατη πηγή.

Δεν ήταν τυχαία η αντίδρασή του. Θα πρέπει να προσεχτεί πολύ η υπόθεση αυτή, γιατί οι στιγμές που περνά τόσο η Κύπρος όσο και η Ελλάδα είναι πολύ επικίνδυνες, κρίσιμες και καθοριστικές, και δεν θα πρέπει με κανέναν τρόπο να δοθούν δεκανίκια στους κατακτητές Αττίλες για να ελαφρύνουν τις απάνθρωπες και επεκτατικές τους πολιτικές, που είχαν δρομολογηθεί από το 1956/57. Ούτε να πλάθεται ψευδής ιστορία με πλαστά έγγραφα, για ικανοποίηση κομματικο-πολιτικών ιδεολογιών και μύθων…

ΦΑΝΟΥΛΑ ΑΡΓΥΡΟΥ
Ερευνήτρια/δημοσιογράφος