Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

Εξιχνιάστηκαν οι τελευταίες διαρρήξεις στην Λεμεσό



Σπείρα διαρρηκτών από το εξωτερικό φαίνεται πως είναι τα τέσσερα πρόσωπα που έχουν συλληφθεί από την Αστυνομία, σε σχέση με τις δυο τελευταίες διαρρήξεις που διαπράχθηκαν τα ξημερώματα της Τρίτης στη Λεμεσό, ενώ η Αστυνομία αναζητεί και πέμπτο πρόσωπο.


Οι έρευνες της Αστυνομίας και η αξιοποίηση των κυκλωμάτων παρακολούθησης απέδωσαν καρπούς σήμερα τα ξημερώματα, όταν ανακόπηκε ύποπτο όχημα που έμοιαζε με αυτό που χρησιμοποίησαν οι δράστες των διαρρήξεων και στο οποίο επέβαιναν δυο Ρουμάνοι, 21 και 37 ετών.

Όπως διαπιστώθηκε, το όχημα ενοικιάσεως έφερε κλοπιμαίους αριθμούς εγγραφής και έτσι οι δυο συνελήφθηκαν για αυτόφωρο αδίκημα, ενώ ανακρινόμενοι υπέδειξαν στους αστυνομικούς ανακριτές το διαμέρισμα όπου διέμεναν, στην περιοχή Γερμασόγειας.

Εντός του διαμερίσματος εντοπίστηκαν δυο ακόμη Ρουμάνοι καθώς και τα 420 περίπου ζεύγη γυαλιών ηλίου που κλάπηκαν από τον οίκο οπτικών, αξίας 15 χιλιάδων ευρώ, καθώς και μερικά πακέτα τσιγάρων από τις 200 κούτες τσιγάρων που κλάπηκαν από την υπεραγορά, αξίας 8,5 χιλιάδων ευρώ. Επίσης εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν ως τεκμήρια κινητά τηλέφωνα, δελτία ταυτότητας και άλλα έγγραφα, κάποια από τα οποία φαίνεται ότι είναι πλαστά.

Η Αστυνομία φόρεσε χειροπέδες στους δυο Ρουμάνους, ηλικίας 27 και 34 ετών, οι οποίοι μαζί με τους άλλους δυο θα οδηγηθούν αύριο ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού για έκδοση διατάγματος κράτησης τους.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Ιωάννης Σωτηριάδης, οι συλληφθέντες παραδέχονται τη διάπραξη των συγκεκριμένων διαρρήξεων και κλοπών, ενώ εκτιμάται πως η δράση τους επεκτείνεται και σε άλλες Επαρχίες και πως ο αριθμός των διαρρήξεων και κλοπών στις οποίες εμπλέκονται ενδέχεται να είναι μεγαλύτερος.

"Πιστεύεται, με βάση τις πληροφορίες και στοιχεία που κατέχει η Αστυνομία, ότι είναι σπείρα η οποία προέρχεται από το εξωτερικό και ήρθε γι' αυτό το σκοπό, να διαπράξει διαρρήξεις και κλοπές και να διαφύγει και πάλι στο εξωτερικό, μεταφέροντας την κλοπιμαία περιουσία", είπε ο κ. Σωτηριάδης, προσθέτοντας ότι αναζητείται ένα ακόμη πρόσωπο που φέρεται να είναι μέλος της σπείρας διαρρηκτών.

Αυτή η επιτυχία της Αστυνομίας, πρόσθεσε, οφείλεται στη σωστή αξιολόγηση των πληροφοριών από τον υπεύθυνο του κλιμακίου διαρρήξεων και των μελών του ΤΑΕ Λεμεσού, με αποτέλεσμα να βρισκόμαστε μπροστά σε πλήρη εξιχνίαση των δυο διαρρήξεων μέσα σε λίγα 24ωρα.

Εναντίον των τεσσάρων, κατέληξε, διερευνώνται αδικήματα που αφορούν συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, διάρρηξη και κλοπή, πλαστογραφία, πλαστοπροσωπία καθώς και άλλα ποινικά αδικήματα, όπως η νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.



κυπε