Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

Δείτε σε πόσες κλήσεις ανταποκρίθηκε η πυροσβεστική


Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 χθες μέχρι και τις 06.00 σήμερα ανταποκρίθηκε σε 31 κλήσεις για βοήθεια 20 πυρκαγιές,10 ειδικές εξυπηρετήσεις και 1 ψευδή κλήση.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση, η ώρα 08.35 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε Τουρκοκυπριακή διώροφη κατοικία στην οδό Λαλά Μουσταφά στην Λάρνακα. Από την πυρκαγιά η κατοικία καταστράφηκε ολοσχερώς και επηρεάστηκε από τους καπνούς ο δεύτερος όροφος. Υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης του κτηρίου και ειδοποιήθηκε η επαρχιακή διοίκηση για επιθεώρηση. Κατά την ώρα έναρξης της πυρκαγιάς ο ένοικος κοιμόταν στο υπνοδωμάτιο και αφού αντιλήφθηκε την πυρκαγιά στον χώρο του υπνοδωματίου εξήλθε της κατοικίας. Πριν την άφιξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έγινε προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς από γείτονες. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Λάρνακας΄΄Υπ/μου Ανδρέα Παπαδόπουλου΄΄, χρησιμοποιήθηκαν 3 Αναπνευστικές Συσκευές , 2 πλαγιογραμμές και η ώρα 08.55 η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνήθηκαν και οφείλονται σε ηλεκτρικό πρόβλημα στην κατοικία.

Επίσης, η ώρα 11.07 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση στην Ακουρσό της επαρχίας Πάφου. Ανταποκρίθηκαν 5 οχήματα από τους Αγροτικούς Πυροσβεστικούς Σταθμούς Πέγειας, Στρουμπιού , Αρόδων και 1 όχημα του Ταμείου Θήρας και η ώρα 13.52 τέθηκε υπό έλεγχο. Κατέκαυσε συνολικά 1 εκτάριο από ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση.

Η ώρα 12.58 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση παρά την βιομηχανική περιοχή Ύψωνα (Άγιος Συλά ) της επαρχίας Λεμεσού. Στην περιοχή εργάστηκαν συνολικά 15 πυροσβεστικά οχήματα από τους Αγροτικούς Σταθμούς Μονιάτη ,Πάχνας, Κυβίδων και από όλους τους πυροσβεστικούς Σταθμούς Λεμεσού από ΕΜΑΚ, Λευκωσία και Πάφο. Επιχείρησαν επίσης τα 2 εκμισθωμένα ελικόπτερα της Κυπριακής Δημοκρατίας και τα 2 αεροσκάφοι του Τμήματος Δασών. Βοήθεια επίσης παρασχέθηκε από Πολιτική Άμυνα και Επαρχιακή διοίκηση. Η πυρκαγιά ασφαλίστηκε πρώτα στην περιοχή της Βιομηχανικής περιοχής. Στην περιοχή παρέμειναν δυνάμεις κατά την διάρκεια της νύκτας. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 16.00 περίπου και κατέκαυσε συνολική έκταση 25 εκταρίων. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνήθηκαν από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η πυρκαγιά προκλήθηκε από σκουπίδια που απορρίπτονται τόσο από πολίτες όσο και από βιομηχανίες της περιοχής σε όχθες παρακείμενου ποταμού.

Η ώρα 16.53 λήφθηκε κλήση για 2 πυρκαγιές στην περιοχή Άλασσας. Πρόκειται για 2 πυρκαγιές οι οποίες βρίσκονται ανατολικά της προηγούμενης πυρκαγιάς ημερομηνίας 13/9/2016. Η πυρκαγιές τέθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα και σε απόσταση 700 μέτρων περίπου η μία από την άλλη. Ήταν σε πολύ δύσβατη περιοχή με ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση με δυσκολία προσέγγισης τόσο από τροχοφόρα όσο και από πεζοπόρες δυνάμεις. Επιχείρησαν συνολικά 4 οχήματα καθώς επίσης και τα 2 εκμισθωμένα ελικόπτερα της Κυπριακής Δημοκρατίας και 2 οχήματα του Ταμείου Θήρας και η ώρα 20.25 περίπου η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο. Στην πυρκαγιά εργάστηκαν επίσης και μέλη της Πολιτικής Άμυνας. Η πυρκαγιά κατέκαυσε συνολικά 4 δεκάρια από ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση. Στην πυρκαγιά παρέμειναν κατά την διάρκεια της νύκτας για πλήρη κατάσβεση 2 πυροσβεστικά οχήματα και 2 οχήματα του Ταμείου Θήρας. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία αξιολογεί βάση των ενδείξεων ότι οι πυρκαγιές οφείλονται σε εμπρησμούς.

Η ώρα 17.51 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση και καλαμιώνα στην περιοχή Ζακακίου της επαρχίας Λεμεσού. Ανταποκρίθηκαν 2 οχήματα από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Αγίου Ιωάννη ΄΄Λοχία Βασίλη Κρόκου΄΄ και ένας εκσκαφέας και η ώρα 19.54 τέθηκε υπό έλεγχο.

Η ώρα 18.10 λήφθηκε κλήση από την Αστυνομία για ανάσυρση νεκρού ατόμου από την παραλία στη περιοχή Καυκαλιάς του Αγίου Θεοδώρου. Ανταποκρίθηκε η ΕΜΑΚ με 2 οχήματα το ένα εκ των οποίων όχημα ειδικών διασώσεων και αφού το άτομο τοποθετήθηκε σε ειδική σακούλα και σε φορείο ,με σωστική εξάρτηση ανασύρθηκε από 3 μέτρα ύψος (βράχος) και τοποθετήθηκε στο ασθενοφόρο του νοσοκομείου Λάρνακας για την μεταφορά του στο Γενικό νοσοκομείο Λάρνακας.

Εξάλλου, η ώρα 19.09 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά στη κτηνοτροφική περιοχή Αγίου Συλά – Πολεμίδια. Η Πυρκαγιά ήταν σε 120 μεγάλες μπάλες σανού σε ανοικτό χώρο. Ανταποκρίθηκαν 2 οχήματα από Πυροσβεστικό Σταθμό Αγίου Ιωάννη ΄΄Λοχία Βασίλη Κρόκου΄΄ και η ώρα 20.33 η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο. Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν σήμερα.



κυπε