Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

Πάφος. Στο δικαστήριο οι τέσσερις Σέρβοι με τα πλαστά έγγραφα



Eνώπιον του  Επαρχιακού δικαστηρίου Πάφου αναμένεται να προσαχθούν σήμερα  στις 09:30, από τις κεντρικές φυλακές όπου κρατούνται, οι τέσσερις Σέρβοι για την υπόθεση της κατάρτισης των πλαστών εγγράφων. 


Η προηγούμενη δικάσιμος της 24ης Αυγούστου αναλώθηκε με την  παραδοχή των τεσσάρων Σέρβων σε κατηγορίες που δεν είχαν παραδεχτεί στο Επαρχιακό δικαστήριο Πάφου .

Οι τέσσερις Σέρβοι  έχουν συλληφθεί για παράνομη είσοδο και παραμονή στο έδαφος της ΚΔ, πλαστογραφία εγγράφων και εξασφάλιση εγγραφής με ψευδείς παραστάσεις. 

Πρόκειται για δύο γυναίκες ηλικίας 23 και 30 ετών και δύο άνδρες ηλικίας 32 και 34 ετών.

Η  δικαστής του Επαρχιακού δικαστηρίου Πάφου Κική Κουνίδου όρισε την υπόθεση για γεγονότα και ποινή μέχρι και την ετοιμασία των εκθέσεων του Γραφείου Ευημερίας για σήμερα  1η Σεπτεμβρίου του 2016 στις 09:30 το πρωί και διέταξε όπως και οι τέσσερις Σέρβοι  παραμείνουν υπό κράτηση μέχρι τότε. 

Την Κατηγορούσα αρχή εκπροσώπησε ο δημόσιος κατήγορος Σίμος Συμεού

Στο πλαίσιο της τελευταίας  δικάσιμου έγιναν κάποιες μικρές τροποποιήσεις στο κατηγορητήριο.

Τα τέσσερα πρόσωπα είχαν προσαχθεί ενώπιον του δικαστηρίου στις 19 Αυγούστου όταν κατηγορήθηκαν γραπτώς, ενώ το δικαστήριο διέταξε να παραμείνουν υπό κράτηση μέχρι σήμερα.

Οι έρευνες του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Πάφου συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς προκειμένου να εντοπιστούν και άλλα πρόσωπα που φέρεται οι τέσσερις Σέρβοι να προμήθευσαν με πλαστά έγγραφα.

Επιπρόσθετα εξετάζεται ο τρόπος και ο τόπος κατασκευής των πλαστών καρτών.

Η Αστυνομία πάντως εκτιμά ότι το κύκλωμα φαίνεται  να ενεργούσε ως οργανωμένη ομάδα που κατασκεύαζε πλαστές άδειες οδηγού και δελτίο ταυτότητας.  

Η συντονισμένη επιχείρηση για τον εντοπισμό των δραστών από μέλη της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης Πάφου, στήθηκε στις 11 τρέχοντος μετά από αξιολόγηση  συγκεκριμένων πληροφοριών, σύμφωνα με τις οποίες κάτοικος χωριού της επαρχίας Πάφου, κατασκευάζει πλαστά ευρωπαϊκά δελτία ταυτότητας, με τα οποία προμηθεύει αλλοδαπούς.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, διενεργήθηκε αρχικά έρευνα σε ξενοδοχείο της περιοχής Πόλης Χρυσοχούς , όπου εντοπίστηκε 23χρονη αλλοδαπή, η οποία παρουσίασε στους αστυνομικούς δελτίο ταυτότητας ευρωπαϊκής χώρας, το οποίο μετά από έλεγχο διαπιστώθηκε ότι είναι πλαστό. 

Η 23χρονη συνελήφθη για αυτόφωρο αδίκημα και τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Ακολούθησε έρευνα σε οικία σε χωριό της επαρχίας Πάφου, όπου διαμένουν ο 32χρονος και η 30χρονη. Κατά τη διάρκεια της έρευνας εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν πέντε ηλεκτρονικοί υπολογιστές, ένας θερμικός εκτυπωτής, δύο ευρωπαϊκά δελτία ταυτότητας, δύο ευρωπαϊκές άδειες οδηγού, 20 κενές πλαστικές κάρτες, ιδίου μεγέθους με τα ευρωπαϊκά δελτία ταυτότητας και 85 κύλινδροι θερμικού χαρτιού.

Στην κατοχή της 30χρονης εντοπίστηκαν επίσης πέντε κενές πλαστικές κάρτες, με μέγεθος ίδιο με αυτό των ευρωπαϊκών δελτίων ταυτότητας και μια πιστωτική κάρτα, στο όνομα άλλου προσώπου.

Από περαιτέρω εξετάσεις που διενεργήθηκαν, διαπιστώθηκε ότι τόσο ο 32χρονος, όσο και η 30χρονη, βρίσκονται στην Κύπρο παράνομα και αφού συνελήφθησαν για αυτόφωρο αδίκημα τέθηκαν υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Κατά την είσοδο των αστυνομικών στην πιο πάνω οικία, εντόπισαν εντός αυτής 34χρονος, ο οποίος συνελήφθη για αυτόφωρο αδίκημα, αφού δεν είχε στην κατοχή του οποιοδήποτε έγγραφο, που να πιστοποιεί την ταυτότητά του.

Εναντίον των τεσσάρων πιο πάνω προσώπων, εξασφαλίστηκαν δικαστικά εντάλματα σύλληψης, δυνάμει των οποίων συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Ανακρινόμενος ο 32χρονος, φέρεται να ανέφερε στους ανακριτές ότι από τα τέλη του 2015, όταν άρχισε να ασχολείται με τον καταρτισμό πλαστών εγγράφων, έφθασαν στην Κύπρο περί τα δέκα πρόσωπα, τα οποία εφοδίασε με πλαστά έγγραφα.



κυπε