Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

Κυπριακός Συρτός για Γκίνες



Για μια θέση στο ρεκόρ Γκίνες διοργανώθηκε πρόσφατα στην πλατεία Αγίου Χαραλάμπους στο Γέρι εκδήλωση υπό τον τίτλο “ Η Μεγαλύτερη αλυσίδα ανθρώπων που χορεύουν ταυτόχρονα Κυπριακό Συρτό”.


Ανακοίνωση των διοργανωτών αναφέρει ότι υπό τους ήχους του τραγουδιού “Πορτοκαλιά του Καραβά” ο Δήμος Γερίου σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Εταιρεία Λευκωσίας οργάνωσαν την εκδήλωση στο πλαίσιο του Προγράμματος Ένταξης από Τοπικές Αρχές “Κοινωνίες με Χρώματα”, προάγοντας τον πολιτισμό και την κουλτούρα της Κύπρου και στηρίζοντας τη γνωριμία και τη συνεργασία.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν μουσικά και χορευτικά συγκροτήματα από την Ουκρανία, την Αρμενία, τη Γεωργία, τη Βουλγαρία, την Κροατία, το Ισραήλ, την Αίγυπτο, τον Εύξεινο Πόντο, την Κύπρο και την Ελλάδα με περίπου 820 άτομα και συγκροτήματα που χόρεψαν ταυτόχρονα κυπριακό συρτό.

Με τον χορό οι συμμετέχοντες έστειλαν μηνύματα αλληλεγγύης και σεβασμού, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην παρεμπόδιση του κοινωνικού αποκλεισμού και της περιθωριοποίησης.

Ανάμεσα στους συμμετέχοντες ήταν και υπήκοοι Τρίτων Χωρών οι οποίοι συμμετείχαν στα μαθήματα λαϊκών χορών που υλοποίησε ο Δήμος Γερίου και είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την πολιτιστική παράδοση της Κύπρου μέσα από κυπριακούς παραδοσιακούς χορούς.

Το έργο “Κοινωνίες με Χρώματα” υλοποιείται για τρίτη χρονιά και συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης (90%) και την Κυπριακή Δημοκρατία (10%).



κυπε