Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016

Δείτε τα αποτελέσματα παγκύπριας εκστρατείας της αστυνομίας



Στο πλαίσιο πρόληψης και πάταξης της εγκληματικότητας, μείωσης των οδικών συγκρούσεων, που αποτελεί προτεραιότητα για την Αστυνομία, συνεχίζονται οι παγκύπριες και συντονισμένες εκστρατείες και επιχειρήσεις της Αστυνομίας.

     Κατά τη διάρκεια του πιο πάνω χρονικού διαστήματος, ελέχθησαν συνολικά 358 οχήματα και 432 πρόσωπα που επέβαιναν σε αυτά. 

     Επίσης, διενεργήθηκαν έλεγχοι σε 366 νυκτερινά κέντρα, κατά τη διάρκεια των οποίων έγιναν 121 καταγγελίες για αδικήματα που αφορούν τον περί κέντρων αναψυχής νόμο. Όσο αφορά τον Περί Προστασίας της Υγείας Νόμο (κάπνισμα σε κλειστούς χώρους) έγιναν 12 καταγγελίες.

     Εξάλλου, στο πλαίσιο εφαρμογής του Νόμου που αφορά τα ιδιωτικά γραφεία παροχής υπηρεσιών ασφαλείας, ελέγχθηκαν 21 ιδιωτικοί φρουροί ασφαλείας.
    Εξάλλου, διενεργήθηκαν τροχονομικοί έλεγχοι σε όλες τις επαρχίες, κατά τους οποίους προέκυψαν 409 καταγγελίες για διάφορα τροχαία αδικήματα. Καταγγέλθηκαν επίσης 504 οδηγοί για υπερβολική ταχύτητα.

   Επίσης, έγιναν  561 έλεγχοι αλκοόλης και προέκυψαν 67 καταγγελίες για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης.   

   Παράλληλα, εκδόθηκε αριθμός γραπτών παρατηρήσεων και γραπτών προειδοποιήσεων σε οδηγούς για διάφορα τροχαία αδικήματα, ενώ σε διάφορες περιπτώσεις παρασχέθηκε οδική βοήθεια σε οδηγούς από μέλη της Τροχαίας.

    Οι συντονισμένες και στοχευμένες επιχειρήσεις της Αστυνομίας, συνεχίζονται σε μία προσπάθεια να προληφθεί και να παταχθεί κάθε μορφή παρανομίας.