Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

Δείτε που ξέσπασαν πυρκαγιές σε Λευκωσία και Λεμεσό



Υπό έλεγχο βρίσκονται πυρκαγιές που ξέσπασαν σε περιοχές της Λευκωσίας και Λεμεσού, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
 
Συγκεκριμένα, στις 05.52 η Πυροσβεστική Υπηρεσία έλαβε κλήση για πυρκαγιά σε όχημα, το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο στο προαύλιο οικίας στην οδό Ευαγγελίστριας στα Κάτω Πολεμίδια.


Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Αγίου Ιωάννη ‘’Λοχία Βασίλη Κρόκου’’ με 2 οχήματα.

Από την πυρκαγιά υπέστη ζημιές το εσωτερικό το οχήματος, καθώς και άλλο ένα όχημα, το οποίο ήταν ακινητοποιημένο για εξαρτήματα.

Η πυρκαγιά κατασβέστηκε από τον γιο του ιδιοκτήτη με λάστιχο κήπου πριν από την άφιξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν σήμερα.

Εξάλλου, η ώρα 11.37 χθες η Πυροσβεστική Υπηρεσία έλαβε κλήση για πυρκαγιά σε φορτηγό όχημα, ενώ βρισκόταν σε κίνηση στο δρόμο μεταξύ των χωριών Γούρι και Λαζανιά.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Λακατάμιας και Αγροτικός Πυροσβεστικός Σταθμός Παλαιχωρίου με 3 οχήματα, καθώς επίσης και το Τμήμα Δασών με 2 οχήματα και η ώρα 12.22 η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο.

Από την πυρκαγιά καταστράφηκε η μηχανή και ο χώρος επιβατών του φορτηγού οχήματος.

Η πυρκαγιά επεκτάθηκε σε ξηρά χόρτα παραπλεύρως του δρόμου, η οποία και περιορίστηκε από τις ομάδες πυρόσβεσης.

Η πιθανή αιτία είναι μηχανική / ηλεκτρική βλάβη του φορτηγού οχήματος.

Η ώρα 12.50 η Πυροσβεστική Υπηρεσία έλαβε κλήση για πυρκαγιά σε καλαμιώνα, ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση στο ¨Πεδίο Βολής¨ Καλού Χωρίου.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς ανταποκρίθηκαν οι Πυροσβεστικοί Σταθμοί Λάρνακας ‘’ Υπ/μου Α .Παπαδόπουλου και Ορόκλινης ΄΄ Λοχία Παναγιώτη Θεοφίλου ΄΄ με 3 οχήματα και το Τμήμα Δασών με 2 οχήματα και η ώρα 15.49 η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο.

Η πυρκαγιά κατέκαυσε συνολική έκταση 1 ½ εκταρίου περίπου.

Η ώρα 13.33 η Πυροσβεστική Υπηρεσία έλαβε κλήση για πυρκαγιά σε όχημα μάρκας, το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο σε υπόστεγο στην οδό Ερεχθείου στην περιοχή του Τσιρείου Λεμεσού.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Αγίου Ιωάννη ΄΄Λοχία Βασίλη Κρόκου ΄΄ με ένα όχημα και η ώρα 13.44 η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο.  

Η πυρκαγιά ξεκίνησε από τη μηχανή του οχήματος και επεκτάθηκε σε ολόκληρο το όχημα. Ο ιδιοκτήτης του το είχε σταθμεύσει μισή ώρα πριν. Η πιθανή αιτία είναι η απώλεια καυσίμων σε θερμά μέταλλα της μηχανής.

Η ώρα 14.22 η Πυροσβεστική Υπηρεσία έλαβε κλήση για πυρκαγιά  σε αποκάλαμες, ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση και  χαρουπόδεντρα σε δύσβατη περιοχή μεταξύ των χωριών Πραστειό και Αυδήμου της επαρχίας Λεμεσού.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς ανταποκρίθηκαν ο Πυροσβεστικός Σταθμός Μονοβόλικου και οι Αγροτικοί Πυροσβεστικοί Σταθμοί Πάχνας, Κυβίδων με 6 συνολικά οχήματα, 2 πυροσβεστικά οχήματα των Βρετανικών Βάσεων και 1 φορητή πυροσβεστική μονάδα του Ταμείου Θήρας.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς εργάστηκαν και τα 2 εκμισθωμένα ελικόπτερα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 16.53 και ήταν έκτασης 2 περίπου εκταρίων.

Στο μεταξύ, η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 13ης Σεπτεμβρίου 2016 μέχρι και τις 06.00 της 14ης  Σεπτεμβρίου 2016 ανταποκρίθηκε σε 27 κλήσεις για βοήθεια 19 πυρκαγιές, 9 ειδικές εξυπηρετήσεις και 1 ψευδή κλήση.



κυπε