Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018

Πολύ σοβαρή η κατάσταση του 4χρονου που έπεσε σε πισίνα

Πολύ σοβαρή περιγράφεται η κατάσταση της υγείας τετράχρονου αγοριού από την Ρωσία που κινδύνευσε να πνιγεί χθες αργά το απόγευμα σε πισίνα έπαυλης στο χωριό Περιστερώνα του διαμερίσματος Πόλεως Χρυσοχούς όπου παραθέριζε με την οικογένεια του.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, το αγοράκι διέλαθε της προσοχής των γονιών του και έπεσε στην πισίνα. Ανασύρθηκε από το νερό όπου του παρασχέθηκαν επί τόπου οι πρώτες βοήθειες .

Μεταφέρθηκε αρχικά στο νοσοκομείο Πόλεως Χρυσοχούς και στην συνέχεια στο νοσοκομείο Πάφου.  Όχημα της Αστυνομίας βρισκόταν συνεχώς μπροστά από το ασθενοφόρο προκειμένου να το διευκολύνει να φτάσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στο νοσοκομείο Πάφου. Οι γιατροί στο νοσοκομείο Πάφου κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να σώσουν το αγοράκι ενώ οι γονείς του παρακολουθούσαν με την αγωνία ζωγραφισμένη στα πρόσωπα τους κάθε ενέργεια των διασωστών και των γιατρών. Υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία και στην συνέχεια στήθηκε αερογέφυρα για την έγκαιρη μεταφορά του στο Μακάριο νοσοκομείο.
Ελικόπτερο της Αστυνομίας μετέφερε το τετράχρονο αγοράκι από το νοσοκομείο Πάφου στο Μακάριο νοσοκομείο. Η οικογένεια των Ρώσων τουριστών είχε έρθει πριν από μια εβδομάδα στην Κύπρο για διακοπές.