Σάββατο 9 Ιουνίου 2018

Στους 41 βαθμούς η θερμοκρασία σήμερα στην Κύπρο

Θερµή αέρια µάζα θα επηρεάζει την περιοχή. Στην ατµόσφαιρα θα αιωρείται κατά διαστήµατα αραιή σκόνη, µέχρι και την Κυριακή.

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά µεταβλητοί, ασθενείς 3 µποφόρ για να καταστούν µέχρι το απόγευµα νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι 3 µε 4 µποφόρ και παροδικά στα νότια παράλια, µέχρι ισχυροί 5 µποφόρ.
Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη.Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 41 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 36 στα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 34 στα δυτικά και βόρεια και στους 31 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά. Αύριο βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς 3 αλλά τοπικά µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγµένη.
Την Κυριακή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.
Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι το πρωί κυρίως αίθριος, παρόλο που στα παράλια θα  παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, αλλά το απόγευμα αναμένεται να πέσουν μεμονωμένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο καταιγίδας. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση.
Την Τρίτη ο καιρός θα είναι το πρωί κυρίως αίθριος, παρόλο που στα παράλια θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα αναμένονται τοπικές βροχές ή καταιγίδες, στο εσωτερικό και τα ορεινά. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.