Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018

Επιστημονική Ημερίδα διοργανώνει ο Κυπριακός Σύνδεσμος Φίλων και Ατόμων με Όγκους Εγκεφάλου



Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Εγκεφαλικών Όγκων (8 Ιουνίου), ο Κυπριακός Σύνδεσμος Φίλων και Ατόμων με Όγκους Εγκεφάλου (CBTA) διοργανώνει το Σάββατο 9 Ιουνίου 2018, στις 11:30πμ, στο Κέντρο «Φωλιά» της Παγκύπριας Συμμαχίας Σπάνιων Παθήσεων στη Λευκωσία, Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Υψηλόβαθμο Γλοίωμα, Αντιμετώπιση το 2018 & Όγκοι ΚΝΣ σε εφήβους και νεαρούς ενήλικες».


Ομιλήτρια στην Ημερίδα θα είναι η διακεκριμένη επιστήμονας Ευαγγελία Ραζή, Παθολόγος - Ογκολόγος, Διευθύντρια της Γ' Παθολογικής - Ογκολογικής Κλινικής, του Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ στην Αθήνα.

Η εκδήλωση τελεί υπό την Αιγίδα της Παγκύπριας Συμμαχίας Σπάνιων Παθήσεων.

Δρ. Ευαγγελία Ραζή

Η Δρ Ευαγγελία Ραζή σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Northwestern στο Σικάγο, IL σε ένα 6ετές Τιμητικό Πρόγραμμα Ιατρικής Εκπαίδευσης. Στη συνέχεια, ειδικεύτηκε στην Παθολογία στο Beth Israel Medical Center, NY και ακολούθησε ειδίκευση στην Παθολογία - Ογκολογία και στη Μεταμόσχευση Μυελού των Οστών στο New York Medical College. Ακολούθως ολοκλήρωσε στην Ελλάδα με άριστα το διδακτορικό της στην Ιατρική. Σήμερα κατέχει τη θέση της Διευθύντριας στη Γ' Παθολογική - Ογκολογική Κλινική του Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ στην Αθήνα. Την άνοιξη του 2016 η κα Ραζή καθοδήγησε την Πρότυπη Ογκολογική Ομάδα (ΠΟΟ) σε μία διαδικασία συμμετοχής και πιστοποίησης στην πρωτοβουλία για την ποιότητα των ογκολογικών κλινικών (QOPI) του ASCO και η ΠΟΟ ήταν η πρώτη κλινική εκτός των ΗΠΑ που έλαβε αυτή την πιστοποίηση. Είναι μέλος του ASCO Quality Steering Group, όπως επίσης και του European Organization for Research and Treatment of Cancer (EORTC) Brain Tumor Group, στον οποίο κατέχει και τη θέση της προέδρου της Επιτροπής Διασφάλισης Ποιότητας.

Εργάστηκε εθελοντικά στο Σουδάν, στη Σρι Λάνκα, στην Ονδούρα, στη Ζιμπάμπουε, στο Σουδάν, στη Ρουάντα και στην Κεφαλονιά. Τα ειδικά ενδιαφέροντά της εστιάζονται στον καρκίνο του μαστού και τη νευρο-ογκολογία. Συμμετέχει ενεργά σε διάφορους Ιατρικούς Συλλόγους και Ιατρικές Ομάδες στην Ελλάδα και το Εξωτερικό. Έχει πάνω από 90 δημοσιεύσεις και άρθρα σε έγκριτα περιοδικά και έχει παρουσιάσει εργασίες της σε διεθνή συνέδρια και συναντήσεις. Επίσης έχει οργανώσει Διεθνή Εκπαιδευτικά Εργαστήρια με την Αμερικανική Ογκολογική  Εταιρεία και την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Νευρο-Ογκολογίας.