Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018

ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΔΙΟΥ ΤΗΣ ΣΑΞΟΝΙΑΣ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΑΝ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΦΑΙΔΩΝΑ ΦΑΙΔΩΝΟΣ


ΤΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΤΗΣ ΠΑΦΟΥ ΩΣ ΠΠΕ ΓΙΑ ΤΟ 2017 ΕΠΙΖΗΤΟΥΝ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΔΙΟΥ ΤΗΣ ΣΑΞΟΝΙΑΣ - 
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΦΑΙΔΩΝΑ ΦΑΙΔΩΝΟΣ

Τις εμπειρίες της Πάφου ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2017 συζήτησε το απόγευμα αντιπροσωπεία Βουλευτών του Γερμανικού κρατιδίου της Σαξονίας-Ανχαλτ με τον Δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος, ενόψει της διεκδίκησης του τίτλου από το Μαγδεμβούργο, πρωτεύουσα του κρατιδίου, το 2025.
Τα μέλη του Κοινοβουλίου της Σαξονίας-Ανχαλτ, τα οποία επισκέφθηκαν την Πάφο ειδικά για τον σκοπό αυτό, ζήτησαν να ενημερωθούν για την πορεία και τις εμπειρίες της πόλης, δεδομένου όπως ανέφεραν ότι η Πάφος θεωρείται ως μία από τις πιο επιτυχημένες πόλεις στην ιστορία του θεσμού.
Οι Γερμανοί επίσημοι εξέφρασαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ενεργό εμπλοκή της κοινωνίας των πολιτών και κυρίως των νέων στις δράσεις και την πορεία της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, ενώ έντονο ενδιαφέρον επέδειξαν και για τα έργα που εκτελέστηκαν στην πόλη. Ζήτησαν επίσης να ενημερωθούν για τα βασικά χαρακτηριστικά της ΠΠΕ 2017, όπως η κεντρική ιδέα του Ανοιχτού Εργοστασίου Πολιτισμού, για τα οφέλη που αποκόμισε η πόλη από τον θεσμό, καθώς και για τα επόμενα βήματα στον τομέα του πολιτισμού.
Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Φαίδωνας Φαίδωνος ενημέρωσε διεξοδικά τους Γερμανούς επισκέπτες και ανταποκρίθηκε με χαρά στο αίτημά τους για περαιτέρω ενημέρωση και στήριξη των προσπαθειών τους στη διεκδίκηση του τίτλου από το Μαγδεμβούργο κατά το αμέσως επόμενο διάστημα.