Κυριακή, 10 Ιουνίου 2018

Τοπικές βροχές και καταιγίδες τις επόμενες μέρες στην Κύπρο

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.
Το απόγευμα ο καιρός θα είναι γενικά κυρίως αίθριος, ενώ τοπικά θα εμφανίζονται αυξημένες νεφώσεις.
Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ, και τοπικά στα προσήνεμα μέχρι πολύ ισχυροί, 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγοταραγμένη μέχρι ταραγμένη.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά παροδικά θα παρατηρούνται αυξημένες, κυρίως χαμηλές νεφώσεις. Τοπικά πιθανό να σχηματιστεί αραιή ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί αρχικά μέτριοι, 4 μποφόρ, και αργότερα ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη αλλά στα δυτικά και νότια παροδικά θα είναι μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 22 στα παράλια και στους 16 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Αύριο ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος ωστόσο τις απογευματινές ώρες αυξημένες νεφώσεις πιθανό να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά, το εσωτερικό και τα νοτιοανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως δυτικοί αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, και σύντομα μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Τοπικά στα προσήνεμα θα πνέουν μέχρι πολύ ισχυροί, 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 34 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 30 στα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 28 στα δυτικά και βόρεια και στους 23 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Την Τρίτη ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος αλλά το απόγευμα θα αναπτύσσονται νεφώσεις που αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στο επίκεντρο καταιγίδας δεν αποκλείεται να πέσει και χαλάζι.
Την Τετάρτη και την Πέμπτη ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος αλλά το απόγευμα θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις που ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα ορεινά.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά μικρή άνοδο κατά το τριήμερο.