Τρίτη 12 Ιουνίου 2018

Ζέστη με κατά τόπους βροχές και καταιγίδες στην Κύπρο

Εποχική χαµηλή πίεση και ασταθής αέρια µάζα επηρεάζουν την περιοχή.

Σήµερα, περίοδοι µε κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται µε συννεφιά ενώ νεφώσεις που θα αναπτύσσονται αναµένεται να δώσουν τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά, το εσωτερικό και στα νοτιοδυτικά παράλια. Σε καταιγίδα αναµένεται να πέσει χαλάζι. Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά θαλάσσιοι ασθενείς, 3 µποφόρ, για να καταστούν, από το µεσηµέρι, κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ, αλλά τοπικά στα νότια ισχυροί, 5 µποφόρ. Σε καταιγίδα δυνατό να φτάνουν τα 6 µποφόρ.
Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη και στα προσήνεµα το απόγευµα µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 33 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 30 στα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 29 στα δυτικά και τα βόρεια παράλια και γύρω στους 22 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.
Απόψε ο καιρός θα καταστεί σταδιακά κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί αρχικά ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ, και αργότερα ασθενείς, 3 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη, αλλά σταδιακά θα καταστεί λίγο ταραγµένη, ενώ στα ανατολικά και τα νότια, ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 20 βαθµούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 11 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.
Την Τετάρτη και την Πέµπτη, περίοδοι µε κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται µε συννεφιά, ενώ νεφώσεις που θα αναπτύσσονται, το µεσηµέρι και το απόγευµα, ενδέχεται να δώσουν µεµονωµένη βροχή ή και καταιγίδα, στα ορεινά, το εσωτερικό και τα νότια παράλια. Σε καταιγίδα αναµένεται να πέσει χαλάζι. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει άνοδο την Τετάρτη, κυρίως στο εσωτερικό και τα ορεινά, ενώ την Πέµπτη δεν αναµένεται αξιόλογη µεταβολή.
Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ το µεσηµέρι και το απόγευµα θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή άνοδο.
Πηγή: ΚΥΠΕ