Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018

Και σήμερα ζέστη στην Κύπρο με τοπικές βροχές και καταιγίδες



Την Τετάρτη (13/6), περίοδοι µε κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται µε συννεφιά, ενώ νεφώσεις που θα αναπτύσσονται, το µεσηµέρι και το απόγευµα, αναµένεται να δώσουν τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά και το εσωτερικό.


Σε καταιγίδα αναµένεται να πέσει χαλάζι. Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά µεταβλητοί ασθενείς, 3 µποφόρ, για να καταστούν σταδιακά κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι 3 µε 4 µποφόρ, αλλά το απόγευµα στα νότια, τοπικά στα δυτικά ή και σε καταιγίδα ισχυροί, 5 µποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη και αργά το απόγευµα, στα προσήνεµα, µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 35 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 29 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 31 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 24 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα καταστεί σταδιακά κυρίως αίθριος, αλλά τοπικά αναµένεται να σχηµατιστεί χαµηλή νέφωση και αραιή οµίχλη.

Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς, 3 µποφόρ και αρχικά τοπικά µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά λίγο ταραγµένη, για να καταστεί σταδιακά ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 20 βαθµούς στο εσωτερικό, τα δυτικά και τα βόρεια παράλια, γύρω στους 21 στα υπόλοιπα παράλια και στους 13 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Πέµπτη, περίοδοι µε κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται µε συννεφιά, ενώ νεφώσεις που θα αναπτύσσονται, το µεσηµέρι και το απόγευµα, αναµένεται να δώσουν τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, στα ορεινά και το εσωτερικό. Σε καταιγίδα αναµένεται να πέσει χαλάζι. Η θερµοκρασία δεν θα σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή.

Την Παρασκευή και το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ τοπικά θα παρατηρούνται αυξηµένες νεφώσεις, κατά διαστήµατα. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει σταδιακά µικρή άνοδο την Παρασκευή, ενώ δεν θα σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή, το Σάββατο.

ΚΥΠΕ