Τρίτη, 5 Ιουνίου 2018

Στους Μεσογειακούς με αθλητή Γκολφ η ΚύπροςΓια πρώτη φορά στην ιστορία των Μεσογειακών Αγώνων η Κύπρος θα εκπροσωπηθεί και από αθλητή του Γκολφ.
Σύμφωνα με δελτίο τύπου της Κυπριακής Ομοσπονδίας Γκολφ ο νεαρός αθλητής Γιώργος Καλπάκας ο οποίος ήταν και ο νικητής του πρόσφατου «Cyprus Amateur Men's Open», είναι ο πρώτος Κύπριος αθλητής Γκολφ που θα συμμετάσχει στους αγώνες. Οι Μεσογειακοί αγώνες θα διεξαχθούν στην Ταραγόνα της Ισπανίας  από τις 22 Ιουνίου  μέχρι την 1 Ιουλίου. Ο γραμματέας της Κυπριακής Ομοσπονδίας Γκολφ Νίκος Ρωσσιδης εξέφρασε την ικανοποίηση του που έστω και μετά από μεγάλες προσπάθειες, όπως είπε, επιτεύχθηκε  και αντιπροσώπευση του Κυπριακού Γκολφ στους αγώνες. Ο Νίκος Ρωσσίδης διευκρίνισε ότι η Κύπρος δεν θα λάβει μέρος στο ομαδικό Γκολφ εκφράζοντας την ευχή ότι αυτό θα γίνει στους επόμενους αγώνες.   Το Κυπριακό Γκολφ «ανεβαίνει» συνεχώς όχι μόνο στις συνειδήσεις των κατοίκων του νησιού αλλά και στην παγκόσμια κατάταξη, συμπλήρωσε, και θα πρέπει να έχει την θέση που του αρμόζει.

Στο μεταξύ την περασμένη Κυριακή  88 αθλητές από έντεκα συλλόγους του νησιού έλαβαν μέρος στον αγώνα για το κύπελλο της ομοσπονδίας στο γήπεδο Secret Valley. Νικητής στους άνδρες αναδείχτηκε οSteve Mitchel από το Minthis ενώ στις γυναίκες νικήτρια αναδείχτηκε  η Iona Elliot από τον σύλλογο της Επισκοπής. Ο Colin Du Cann  από το Minthis κατάφερε στην τέταρτη τρύπα σχεδόν το ακατόρθωτο το holein one, βάζοντας την μπάλα με την μια στην τρύπα. Υπενθυμίζεται ότι στο Cyprus Amateur Men's Open, η Κυπριακή Ομοσπονδία Γκολφ χορηγεί με ταξιδιωτικό έπαθλο 10 χιλιάδων ευρώ τον νικητή του  hole inone.