Πέμπτη, 7 Ιουνίου 2018

Νέες υποθέσεις ηλεκτρονικού τζόγου


Μέλη του ΟΠΕ Λάρνακας σε συνεργασία με μέλη του Γραφείου Καταπολέμησης Αδικημάτων Κλοπής Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Παράνομων Στοιχημάτων και του Τμήματος Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών, διενήργησαν χθες βράδυ έρευνα σε υποστατικό στην επαρχία Λάρνακας, ιδιοκτησία 61χρονου.


Κατά την είσοδο των αστυνομικών στο υποστατικό, εντοπίστηκαν δύο θαμώνες να επιδίδονται σε ηλεκτρονικό τζόγο, δηλαδή φρουτάκια σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές. 

Ανακρινόμενοι οι δύο θαμώνες φέρονται να παραδέχθηκαν τη διάπραξη των αδικημάτων και στη συνέχεια συνελήφθη βάσει δικαστικού εντάλματος ο 61χρονος ιδιοκτήτης του υποστατικού. 

Από το υποστατικό παραλήφθηκαν και κρατήθηκαν ως τεκμήρια 19 ηλεκτρονικοί υπολογιστές, έξι φορητοί δίσκοι αποθήκευσης ηλεκτρονικών δεδομένων, ένας καταγραφέας κλειστού κυκλώματος, χρηματικό ποσό και άλλα αντικείμενα που σχετίζονται με τον ηλεκτρονικό τζόγο. 

 
Επίσης, μέλη του ΟΠΕ Λευκωσίας διενήργησαν χθες βράδυ έρευνα σε υποστατικό στη Λευκωσίας όπου με την είσοδό τους στο εν λόγω υποστατικό, εντοπίστηκαν πέντε θαμώνες να παρακολουθούν από τηλεοράσεις, αγγλικό ιππόδρομο και σκυλοδρομίες. 

Στην κατοχή ενός από τους θαμώνες εντοπίστηκαν αποδείξεις στοιχήματος και ο ίδιος φέρεται να παραδέχθηκε ότι στοιχημάτισε στο εν λόγω υποστατικό. 

Η 28χρονη υπάλληλος του υποστατικού συνελήφθη για αυτόφωρα αδικήματα ενώ κατά τη διάρκεια του ελέγχου εντοπίστηκαν 10 ηλεκτρονικοί υπολογιστές, 5 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, χρηματικό ποσό και 19 τηλεοράσεις. Όλα τα πιο πάνω παραλήφθηκαν ως τεκμήρια.