Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016

Κύκλωμα πλαστογραφίας εξάρθρωσε η αστυνομία στην Πάφο


Οργανωμένο κύκλωμα που εξέδιδε πλαστά έγγραφα, ταυτότητες και άδειες οδήγησης, φαίνεται να εξάρθρωσε η Αστυνομία Πάφου .
Για την υπόθεση η Αστυνομία προχώρησε στην σύλληψη τεσσάρων Σέρβων που ζουν και εργάζονται στην Πάφο .
Πρόκειται για μια 23χρονη, ένα ζεύγος Σέρβων ηλικίας 32 ετών και 30 ετών και έναν 34χρονο, στην κατοχή των οποίων η Αστυνομία εντόπισε σημαντικό αριθμό πλαστών ταυτοτήτων και αδειών οδήγησης της Σλοβενίας.
Μέλη της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης, σε συνεργασία με το ΤΑΕ Πάφου, αρχικά προχώρησαν στη σύλληψη της 23χρονης από τη Σερβία, η οποία κυκλοφορούσε με πλαστά έγγραφα ανάμεσα. στα οποία ταυτότητα και άδεια οδήγησης.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, ανακρινόμενη, η 23χρονη παραδέχτηκε ότι τα έγγραφα είναι πλαστά και ότι τα αγόρασε από κάποιους ομοεθνείς της. τους οποίους και κατονόμασε.
Ακολούθως η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του ζεύγους. Κατά τη διάρκεια έρευνας που ακολούθησε στην οικία τους, κατασχέθηκαν πέντε ηλεκτρονικοί υπολογιστές, ένας εκτυπωτής, δύο δελτία ταυτότητας, δύο άδειες οδήγησης χώρας μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, 20 λευκές πλαστικές κάρτες με διαστάσεις όπως αυτές των δελτίων ταυτότητας και 85 κύλινδροι θερμικού χαρτιού, που θα σταλούν για επιστημονικές εξετάσεις .
Επίσης στην κατοχή της 30χρονης εντοπίστηκαν πέντε πλαστικές άσπρες κάρτες,  δύο εκ των οποίων είναι στο ίδιο μέγεθος με τα δελτία ταυτότητας, καθώς και μία πιστωτική κάρτα στο όνομα άλλου προσώπου.
​`Οπως προκύπτει από τις εξετάσεις της Αστυνομίας, το ζεύγος διέμενε παράνομα στην Κύπρο.
Σημειώνεται πως στην οικία του ζεύγους των Σέρβων εντοπίστηκε ακόμη ένα πρόσωπο που δεν είχε οποιαδήποτε στοιχεία στην κατοχή του. Πρόκειται για τον 34χρονο, ο οποίος συνελήφθη.
Και τα τέσσερα πρόσωπα αναμένεται να προσαχθούν σήμερα ενώπιον δικαστηρίου για την έκδοση διαταγμάτων κράτησής τους.
Η Αστυνομία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να προχωρήσει και σε άλλες συλλήψεις.



Πηγή: ΚΥΠΕ
- See more at: http://www.sigmalive.com/news/local/354519/pafos-ksilothike-organomeno-kykloma-plastografias#.dpuf