Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

Δείτε ποιος και που ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από απεργούς εργάτες μεταλλείων



Ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών της Βολιβίας Ροδόλφο Ιλάνες ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από απεργούς εργάτες μεταλλείων αφού τον απήγαγαν, μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης χθες.


«Πήγαμε στο μέρος όπου βρέθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Ιλάνες και τον βρήκαμε νεκρό. Είμαστε κατατρομαγμένοι», είπε ο Μόισες Φλόρες, διευθυντής του ραδιοφώνου Fedecomin, το οποίο μεταδίδει αποκλειστικά ειδήσεις που αφορούν τα μεταλλεία, σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό.

Σε άλλες δηλώσεις σε τοπικά μέσα είπε ότι «συνάδελφοι μας είπαν ότι πέθανε από άγριο ξυλοδαρμό».

Νωρίτερα, εκπρόσωπος της κυβέρνησης ανακοίνωσε σε συνέντευξη τύπου ότι ο Ιλάνες, 56, είχε απαχθεί από απεργούς εργάτες μεταλλείων και κινδύνευε από βασανιστήρια στο Πανδούρο, περίπου 160 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Λα Παζ.

Οι διαδηλώσεις των εργατών που ζητούν αλλαγές στη νομοθεσία πήραν μια βίαια τροπή αυτή την εβδομάδα μετά από το μπλόκο μιας λεωφόρου. Σε επεισόδια την Τετάρτη, δύο εργάτες σκοτώθηκαν από πυρά της αστυνομίας, ενώ η κυβέρνηση είπε ότι 17 αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί.

Η Εθνική Ομοσπονδία Συνεταιρισμών Μεταλλείων της Βολιβίας (Fencomin), που κάποτε αποτελούσαν ισχυρούς υποστηρικτές του αριστερού Προέδρου της Βολιβίας Έβο Μοράλες, ξεκίνησαν απεργία διαρκείας, είπαν, μετά από την αποτυχία διαπραγματεύσεων για το νόμο που αφορά τα μεταλλεία. Οι διαμαρτυρόμενοι εργάτες απαιτούν περισσότερες άδειες λειτουργίας μεταλλείων, το δικαίωμα να δουλεύουν σε ιδιωτικές εταιρείες, και μεγαλύτερη αντιπροσώπευση μέσω ενώσεων.



κυπε