Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

Δείτε γιατί κατέληξε δέκα μήνες πίσω από τα σίδερα



Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας επέβαλε σήμερα ποινή φυλάκισης δέκα μηνών στον Χριστόφορο Αναστάση, 35 χρόνων από την Ορόκλινη, αφού τον βρήκε ένοχο ύστερα από δική του παραδοχή στις κατηγορίες μαχαιροφορίας, τραυματισμού, κακόβουλης ζημιάς και εμπρησμού, αδικήματα που διαπράχθηκαν στις 26 Ιουλίου 2016 στη Λάρνακα και την Ορόκλινη.

 
Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης γύρω στις 03 τα ξημερώματα της 26ης Ιουλίου 2016 καταγγέλθηκε στην Αστυνομία ότι υπήρχαν τραυματισμένα πρόσωπα σε μουσικοχορευτικό κέντρο στη Λάρνακα.
 
Μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας μετέβησαν στη σκηνή όπου θαμώνες του υποστατικού ανέφεραν ότι ο 35χρονος μετά από λογομαχία ανέσυρε μαχαίρι και προκάλεσε θλαστικά τραύματα σε τρεις άνδρες, έναν από την Παλαιστίνη, έναν από την Ορμήδεια (ιδιοκτήτης του υποστατικού) και έναν από τη Λάρνακα.
 
Ενας μάρτυρας παρέδωσε στην Αστυνομία ένα ανοιγόμενο μαχαίρι με μυτερή άκρη, με μήκος λεπίδας εννιά εκατοστών, το οποίο χρησιμοποίησε ο κατηγορούμενος, ενώ οι έρευνες της Αστυνομίας κατέδειξαν πως τα τραύματα στα τρία άτομα είχαν προκληθεί από τον 35χρονο.
 
Επίσης γύρω στις 03.40 επίσης στις 26 Ιουλίου εξερράγη πυρκαγιά σε μπυραρία, που βρίσκεται στην Ορόκλινη, η οποία κατασβέστηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και από εξετάσεις διαπιστώθηκε εκ πρώτης όψεως ότι η φωτιά τέθηκε κακόβουλα, με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές ύψους 6 περίπου χιλιάδων ευρώ στο μπροστινό μέρος της μπυραρίας.

Αυτόπτης μάρτυρας είδε ένα κίτρινο βαν να εγκαταλείπει τη σκηνή και ύστερα από έρευνες διαπιστώθηκε ότι εγγεγραμμένος ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου είναι ο 35χρονος της προηγούμενης υπόθεσης.

Σύμφωνα με μαρτυρία που εξασφαλίστηκε από την Αστυνομία, ο κατηγορούμενος γύρω στη 01.30 τα ξημερώματα της 26ης Ιουλίου μετέβη στη μπυραρία στην Ορόκλινη και εκδιώχθηκε αφού προκαλούσε προβλήματα με τη συμπεριφορά του.

Γύρω στις 03.50 τα ξημερώματα της 26ης Ιουλίου καταγγέλθηκε στην Αστυνομία ότι ο 35χρονος ύποπτος επέστρεψε στο μουσικοχορευτικό κέντρο στη Λάρνακα, όπου “εσκεμμένα και παράνομα προσέκρουσε” με το κίτρινο βαν αυτοκίνητο που οδηγούσε στη βιτρίνα του υποστατικού.
 
Μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας μετέβησαν στη σκηνή όπου εντόπισαν ακινητοποιημένο το βαν αυτοκίνητο στο σημείο όπου προσέκρουσε πάνω στο πεζοδρόμιο. Οι ζημιές στο μουσικοχορευτικό κέντρο ανήλθαν στις 6,190 ευρώ.

Γύρω στις 04.00 τα ξημερώματα ο κατηγορούμενος κατευθύνθηκε πεζός στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας όπου παραδόθηκε. Ο 35χρονος προέβη σε θεληματική κατάθεση στην οποία παραδέχθηκε όλα τα αδικήματα.
 
Η Επαρχιακή Δικαστής Εύη Αντωνίου διαβάζοντας την απόφαση του Δικαστηρίου ανέφερε ότι το σοβαρότερο αδίκημα που αντιμετωπίζει ο 35χρονος αυτό του εμπρησμού, προκαλεί αισθήματα φόβου και ανασφάλειας στον κόσμο.
 
Πρόσθεσε επίσης ότι τα σοβαρά αδικήματα τα οποία διέπραξε ο κατηγορούμενος χρήζουν αντιμετώπισης με πραγματικά αποτρεπτικές ποινές.

Στην επιμέτρηση της ποινής του 35χρονου το Δικαστήριο έλαβε υπόψη την ηλικία του, την άμεση παραδοχή του στην Αστυνομία και στο Δικαστήριο, τις οικογενειακές, προσωπικές και οικονομικές του συνθήκες και την κατάσταση μέθης στην οποία βρισκόταν ο Αναστάση όταν προέβη στα αδικήματα, αφού προηγουμένως είχε καταναλώσει μεγάλες ποσότητες αλκοόλ.
 
Η κ. Αντωνίου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην κατάσταση μέθης στην οποία βρισκόταν ο 35χρονος, μετά την κατανάλωση αλκοολούχων ποτών, σημειώνοντας ότι αυτή προσμετρά ως ελαφρυντικός παράγοντας.

Το Δικαστήριο επέβαλε στον Χριστόφορο Αναστάση ποινή φυλάκισης 10 μηνών η οποία αρχίζει άμεσα.



κυπε