Σάββατο 27 Αυγούστου 2016

Δείτε γιατί θα διωχθεί το κοινοτικό συμβούλιο Κολοσσίου



Το πράσινο φως για ποινική δίωξη και των εννέα μελών του Κοινοτικού Συμβουλίου Κολοσσίου έλαβαν χθες οι ανακριτές του ΤΑΕ Λεμεσού, από την Νομική Υπηρεσία, η οποία μετά από σχετικές καταγγελίες που διερευνήθηκαν, έκρινε πως προκύπτουν αδικήματα που σχετίζονται με κακοδιαχείριση, την περίοδο 2014-2015.


Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι οδηγίες που έφτασαν από τον Γενικό Εισαγγελέα είναι πως, από τη διερεύνηση των καταγγελιών για παρατυπίες στις διαδικασίες ανάθεσης έργων και πρόσληψης υπαλλήλων, προκύπτουν αδικήματα που αφορούν παράβαση του περί Δήμων και Κοινοτήτων Νόμου, πλημμελούς άσκησης καθηκόντων και κατάχρησης εξουσίας.

Από εβδομάδας οι υποθέσεις θα καταχωρηθούν ενώπιον του δικαστηρίου, ενώ οι ίδιες αστυνομικές πηγές ανέφεραν στο ΚΥΠΕ πως η καταχώρηση δεν προϋποθέτει και σύλληψη των υπόπτων, οι οποίοι ήδη ανακρίθηκαν στο πλαίσιο διερεύνησης των καταγγελιών.

Εξάλλου, η Νομική Υπηρεσία έδωσε οδηγίες για ποινική δίωξη και του τέως κοινοτάρχη του πρώην συνοικισμού Κολοσσίου, Ενορία Απόστολος Ανδρέας (το οποίο ενοποιήθηκε με το κοινοτικό συμβούλιο Κολοσσίου), μετά από καταγγελία της Επαρχιακής Διοίκησης για κατάχρηση εξουσίας.

Η Νόμιμη Υπηρεσία εξετάζει επίσης το φάκελο υπόθεσης που αφορά καταγγελίες εναντίον του πρώην κοινοτικού συμβουλίου Τραχωνίου, για ατασθαλίες και  κατάχρηση εξουσίας, σε σχέση με έργα στην κοινότητα, την περίοδο 2008-2013.



κυπε