Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

Παραδέχτηκαν ότι σκότωσαν τον 22χρονο Βρετανό στην Αγία Νάπα




Οι δύο ύποπτοι για την δολοφονία του Τζόρτζ Λόου, 22 χρονών, Βρετανού υπηκόου, στην Αγία Νάπα, στις 14 Αυγούστου, Μεχμέτ Ακπινάρ, 24 ετών και Σαλί Μούσα Αχμέντ, 43 παραδέχθηκαν χθες ενώπιον του “στρατιωτικού δικαστηρίου” στην κατεχόμενη Λευκωσία την διάπραξη του εγκλήματος και ότι αμέσως μετά διέφυγαν στα κατεχόμενα.



Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, το “στρατιωτικό δικαστήριο” αποφάσισε να τους στείλει στις κεντρικές φυλακές για τρεις μήνες, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης. Οι δύο ύποπτοι, όπως αναφέρεται, παραδέχθηκαν ότι πέρασαν στα κατεχόμενα από στρατιωτική περιοχή, που ήταν μία από τις τρεις αρχικά κατηγορίες για τις οποίες τέθηκαν υπό διήμερη κράτηση προηγουμένως και χθες οδηγήθηκαν ενώπιον του “στρατιωτικού δικαστηρίου”.

Ο “αστυνομικός” ανακριτής της υπόθεσης ανέφερε ότι οι δύο ύποπτοι το 2014 και το 2016 είχαν και πάλι περάσει παράνομα στο “νότο” και μετά πίσω στα κατεχόμενα, όπως έπραξαν στις 18 (πέρασαν στις ελεύθερες περιοχές) και 19 Αυγούστου (επέστρεψαν στα κατεχόμενα), μετά την διάπραξη της δολοφονίας. Οι διελεύσεις από και προς τα κατεχόμενα των υπόπτων έγιναν από το "πάρκο των ηρώων" στην κατεχόμενη Λευκωσία που βρίσκεται κοντά στην περιοχή Αράμπαχμέτ, στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας.

Ο ίδιος ανακριτής ανέφερε ότι ο Ακπινάρ είναι Τούρκος υπήκοος και άνεργος ενώ ο πατέρας του είναι “πολίτης” του ψευδοκράτους. Ο Αχμέντ είναι επίσης άνεργος με μητέρα και πατέρα που έχουν την “υπηκοότητα” του ψευδοκράτους.

Ο “εισαγγελέας” Ντογά Τοκάι φέρεται να ανέφερε ότι τα αδικήματα που διέπραξαν οι ύποπτοι είναι βαριά, λέγοντας ότι η διέλευση χωρίς άδεια στη “νότια” Κύπρο προβλέπει μέχρι και 10 χρόνια φυλάκιση ενώ η είσοδος σε “στρατιωτική περιοχή” χωρίς άδεια μέχρι 3 χρόνια. Λόγω της πιθανότητας να διαφύγουν σε περίπτωση που αφήνονταν ελεύθεροι πριν εκδικαστούν και επειδή όλοι ύποπτοι που έχουν διαφύγει στην Τουρκία δεν παραδόθηκαν στο ψευδοκράτος, ο “εισαγγελέας” εισηγήθηκε όπως παραμείνουν χωρίς να έχουν δικασθεί μέχρι και τρεις μήνες στη φυλακή.

Ο “δικαστής” έκανε το αίτημα δεκτό και οι δύο ύποπτοι διατάχθηκε να μεταφερθούν στις κεντρικές φυλακές.



κυπε