Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

Ο καιρός στην Κύπρο σήμερα



Ασθενής εποχική χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά το πρωί θα εμφανίζονται τοπικά αυξημένες νεφώσεις στα παράλια και το απόγευμα στο εσωτερικό και τα ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά κυρίως νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ, για να καταστούν από νωρίς το απόγευμα κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς ως μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, αλλά τοπικά στα νότια και δυτικά ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη, αλλά στα προσήνεμα το απόγευμα μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 35 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 33 στα νότια, ανατολικά και βόρεια παράλια, στους 31 στα δυτικά παράλια και στους 26 στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ στα δυτικά και τα βόρεια θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Κατά τις αυγινές ώρες πιθανό να σχηματιστεί τοπική αραιή ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και τοπικά μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί λίγο ταραγμένη στα δυτικά, και στα υπόλοιπα παράλια αργότερα ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 22 βαθμούς στα παράλια, στους 21 στο εσωτερικό και στους 15 στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά το πρωί θα εμφανίζονται τοπικά αυξημένες νεφώσεις στα παράλια και το απόγευμα στο εσωτερικό και τα ορεινά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο την Πέμπτη.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, αλλά νεφώσεις που θα αναπτύσσονται νωρίς το απόγευμα ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές στα ορεινά και το εσωτερικό. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.