Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

Ισχυρότατος σεισμός στην Ιταλία



Κτίρια κατέρρευσαν στα χωριά Αματρίτσε και Ακκούμουλι από τον σεισμό έντασης 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε στις 4:36 (ώρα Κύπρου) σήμερα τα ξημερώματα, όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.


Η ιταλική κυβέρνηση βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την Υπηρεσία Προστασίας Πολιτών, μετά την σεισμική δόνηση των 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην κεντρική Ιταλία σήμερα το πρωί, είπε ο εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι στο Twitter.

Ο ισχυρός σεισμός, ο οποίος διήρκεσε περίπου 20 δευτερόλεπτα, έγινε αισθητός σε όλες τις κεντρικές περιοχές της χώρας, συμπεριλαμβανόμενης και της Ρώμης.

Μιλώντας στο ειδησεογραφικό κανάλι RaiΝews 24, o Σέρτζιο Πιρότσι, δήμαρχος του χωριού Αματρίτσε (την περιφέρεια της πόλης Ριέτι, δήλωσε ότι οι ζημιές είναι σοβαρές και χρησιμοποίησε την λέξη "δράμα" για να περιγράψει την κατάσταση, προσθέτοντας ότι "μεγάλος μέρος του χωριού δεν υπάρχει πια".

Οι κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους. Υπεύθυνοι της Ιταλικής Πολιτικής Προστασίας προσθέτουν ότι σημειώθηκαν καταρρεύσεις σε κατοικημένα κτίρια και αναφέρουν ότι πρόκειται για σεισμό που μπορεί να συγκριθεί με εκείνο της Λ` Ακουϊλα, του 2009, αλλά ο οποίος σημειώθηκε σε περιοχή λιγότερο πυκνοκατοικημένη.



κυπε