Σάββατο 27 Αυγούστου 2016

Δεκάδες νεκροί στην Μόσχα μετά από πυρκαγιά σε αποθήκη



Τουλάχιστον 16 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε πυρκαγιά που ξέσπασε σε αποθήκη στη Μόσχα σήμερα το πρωί, ανακοίνωσαν οι ρωσικές αρχές.


Συνεργεία διάσωσης και πυροσβέστες έσπευσαν στο σημείο της φωτιάς γύρω στις 08.00 ώρα Ελλάδας προκειμένου να τη θέσουν υπό έλεγχο και τότε ανακάλυψαν 16 πτώματα, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο TASS, που επικαλείται το υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε μέσα στην αποθήκη που βρίσκεται σε βιομηχανική περιοχή, βορείως της πρωτεύουσας. Ενώ οι πυροσβέστες έδιναν μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς, ανακάλυψαν "ένα δωμάτιο το οποίο είχαν περικυκλώσει φλόγες". Τότε "έριξαν τον τοίχο του δωματίου και βρήκαν 16 πτώματα", μετέδωσε το TASS.

Η φωτιά κατέστρεψε 200 τετραγωνικά μέτρα της αποθήκης και κατασβέστηκε δύο ώρες αργότερα, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya-24. Το υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων ανακοίνωσε ότι τέσσερις τραυματίες διακομίσθηκαν σε νοσοκομεία και 12 άνθρωποι διασώθηκαν.

Το τηλεοπτικό δίκτυο μετέδωσε ότι οι άνθρωποι που διέμεναν και εργάζονταν στην αποθήκη ήταν κυρίως μετανάστες από πρώην σοβιετικές δημοκρατίες. Τα θύματα της πυρκαγιάς ήταν πιθανόν μετανάστες από την πρώην Σοβιετική Ένωση, δήλωσε πηγή των δυνάμεων της τάξης στα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, διευκρινίζοντας ότι η αποθήκη ανήκε σε ένα τυπογραφείο.

Τα αίτια της πυρκαγιάς δεν έχουν διευκρινιστεί. Έρευνα διεξάγεται για να διαπιστωθεί αν η φωτιά οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια, σε ανεπαρκή μέτρα ασφαλείας ή σε κάποια αμέλεια.


κυπε