Σάββατο 27 Αυγούστου 2016

Συννεφιασμένος ο καιρός στην Κύπρο σήμερα



Ασθενής εποχική χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά νωρίς το πρωί θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις στα παράλια και το απόγευμα στα ορεινά και το εσωτερικό.
Οι άνεμοι το πρωί θα πνέουν κυρίως νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί ασθενείς, 3 μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και το απόγευμα στα προσήνεμα δυτικά και νότια ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και το απόγευμα στα προσήνεμα μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 35 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 31 στα δυτικά, γύρω στους 33 στα υπόλοιπα παράλια και στους 27 στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά τοπικά ενδέχεται να σχηματιστεί αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς και τοπικά μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, για να καταστούν αργότερα κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, αλλά στα δυτικά και τα βόρεια θα παραμείνει λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 22 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 16 στα ψηλότερα ορεινά.

Την Κυριακή, τη Δευτέρα και την Τρίτη αναμένονται περίοδοι με συννεφιά, αλλά και διαστήματα με κυρίως αίθριο καιρό. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.