Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2016

Εκατοντάδες καταγγελίες για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλΣε διακόσιες δεκατρείς καταγγελίες για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ προχώρησε η Αστυνομία στη διάρκεια στη διάρκεια παγκύπριας εκστρατείας με στόχο την πρόληψη και τη μείωση των σοβαρών και θανατηφόρων τροχαίων συγκρούσεων αλλά και την ευαισθητοποίηση του κοινού.


Κατά τη διάρκεια της εκστρατείας, από τις 8 έως και τις 14 Αυγούστου, τα μέλη της Αστυνομίας προέβησαν συνολικά σε 2,917 ελέγχους οδηγών, σε όλη την Κύπρο. Από αυτούς 213 οδηγοί, καταγγέλθηκαν αφού εντοπίστηκαν να έχουν στον οργανισμό τους μεγαλύτερη ποσότητα αλκοόλης, από την επιτρεπόμενη.

Η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης, αποτελεί την πρώτη αιτία πρόκλησης θανατηφόρων τροχαίων συγκρούσεων. Σύμφωνα με τις στατιστικές, τα τελευταία πέντε χρόνια, από το 2011 μέχρι και το 2015, από τις 259, θανατηφόρες τροχαίες συγκρούσεις, 75 ή ποσοστό 28,96%, είχαν ως κύρια αιτία, την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης. Η πλειοψηφία των ελέγχων και οι περισσότερες καταγγελίες έγιναν στην επαρχία Λάρνακας.κυπε