Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

Νέα μείωση της τιμής του πετρελαίου



Οι τιμές του πετρελαίου μειώθηκαν νωρίς σήμερα το πρωί στις ασιατικές αγορές, εξαιτίας της ισχυροποίησης της συναλλαγματικής ισοτιμίας του δολαρίου, αλλά και τις ενδείξεις για συνέχιση της αύξησης των αμερικανικών πετρελαϊκών αποθεμάτων.

Οι τιμές του πετρελαίου τύπου Brent, διεθνούς προέλευσης καταγράφηκαν στα 48,27 δολάρια το βαρέλι, μειωμένες κατά 10 σεντς ή 0,2% από την προηγούμενη συνεδρίαση.

Οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου μειώθηκαν κατά 16 σεντς ή 0,4% στα 46,19 δολάρια το βαρέλι.

Ο δείκτης της συναλλαγματικής ισοτιμίας του δολαρίου, που καταγράφει την ισοτιμία του αμερικανικού νομίσματος έναντι άλλων έξι διεθνών νομισμάτων αυξήθηκε στις 96,143 μονάδες. Είναι η υψηλότερη καταγραφή του, από τις 9 Αυγούστου, ενώ η αύξηση της συναλλαγματικής ισοτιμίας του αμερικανικού νομίσματος καθιστά την αγορά πετρελαίου σε άλλα νομίσματα πιο ακριβή κι άρα λιγότερο ανταγωνιστική.

Η αύξηση της συναλλαγματικής ισοτιμίας του δολαρίου, πυροδοτείται από τις προσδοκίες αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων, από την Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ, κατά τη συνεδρίαση του συμβουλίου νομισματικής πολιτικής της, το Σεπτέμβριο.



κυπε