Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

Ξεκινά απόψε η 55η Γιορτή του Κρασιού στην Λεμεσό



Άφθονο θα ρέει από σήμερα το κρασί στο δημόσιο κήπο της Λεμεσού, καθώς ανοίγει τις πύλες της η 55η Γιορτή του Κρασιού, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 4 Σεπτεμβρίου.

 
Τα εγκαίνια της Γιορτής του Κρασιού θα τελέσει στις 20:00, ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Γιώργος Λακκοτρύπης, ενώ  θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα με κυπριακούς χορούς από τον Πολιτιστικό Χορευτικό Όμιλο Λεμεσού "Διόνυσος" και τραγούδια του κρασιού από τον Μιχάλη Ττερλικά και τη μουσική του παρέα "Μούσα".
 
Στη γιορτή συμμετέχουν τα τέσσερα μεγάλα οινοποιεία της πόλης, ΕΤΚΟ-ΚΕΟ-ΛΟΕΛ και ΣΟΔΑΠ, καθώς και δεκάδες άλλα μικρότερα οινοποιεία από Λεμεσό και Πάφο, ενώ 60 περίπου περίπτερα θα προσφέρουν κυπριακά εδέσματα και άλλα παραδοσιακά προϊόντα.
 
Ανάμεσα στις φετινές καινοτομίες θεωρείται η παρουσία βρακάδων οι οποίοι, στο πνεύμα και της αφίσας της γιορτής, θα βγάζουν φωτογραφίες "selfie" με το κοινό, ενώ το καλλιτεχνικό πρόγραμμα περιλαμβάνει μουσικοχορευτικά σχήματα, θεατρικές και ταχυδακτυλουργικές παραστάσεις, θέατρο σκιών και αφήγηση παραμυθιών για τα παιδιά.
 
Το εισιτήριο εισόδου για άτομα άνω των 18 ετών έχει καθοριστεί στα 6 ευρώ, ενώ το εφηβικό εισιτήριο (13-18 ετών) στα 4 ευρώ και για παιδιά κάτω των 12 ετών στα 3 ευρώ. Οι κάτοχοι εισιτηρίου ενηλίκων δικαιούνται δωρεάν ένα μπουκάλι εμφιαλωμένο κρασί από τα οινοποιεία ΛΟΕΛ ή ΣΟΔΑΠ.
 
Για τους πολύτεκνους θα παρέχεται δωρεάν είσοδος στη γιορτή, για μια μέρα της δικής τους επιλογής, εφόσον παρουσιάσουν την ταυτότητα πολυτέκνου για το 2016.
 
Με τη στήριξη του ΚΟΤ θα προσφέρεται και φέτος δωρεάν μεταφορά στη Γιορτή του Κρασιού, με λεωφορεία, για όσους διαμένουν σε Λευκωσία, Λάρνακα, Πάφο και Αγία Νάπα.
 
Εξάλλου, ο Δήμος Λεμεσού προτρέπει το κοινό να σταθμεύει τα οχήματα του στον δημοτικό χώρο στάθμευσης Εναερίου, Δικαστηρίων και Επίχωσης, στον προσωρινό δημοτικό χώρο που δημιουργήθηκε από την Εταιρεία PAFILIA πίσω από την οικία Παυλίδη και έναντι του Δημοτικού Κηποθεάτρου, στον ιδιωτικό χώρο στάθμευσης δίπλα από το παλιό Γ.Σ.Ο. και σε όλες τις παρόδους γύρω από το Δημόσιο Κήπο, νοουμένου ότι δεν  θα παρεμποδίζεται η κυκλοφορία .



κυπε