Κυριακή 28 Αυγούστου 2016

Δείτε τι καιρό θα κάνει στην Κύπρο σήμερα



Ασθενής εποχική χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα αναμένονται περίοδοι με συννεφιά αλλά και διαστήματα με κυρίως αίθριο καιρό.
 Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί ασθενείς, 3  μποφόρ για να καταστούν από το μεσημέρι και μετά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί,  ασθενείς μέχρι μέτριοι 3  με 4  μποφόρ και στα προσήνεμα μέχρι ισχυροί, 4  με 5  μποφόρ.  Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη, αλλά από το μεσημέρι και μετά στα προσήνεμα παράλια λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη.  Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 35  βαθμούς στο εσωτερικό,  στους 30  στα δυτικά παράλια,  γύρω στους 33  στα υπόλοιπα παράλια και στους 27  βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά τοπικά αναμένεται χαμηλή νέφωση,  κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια.  Αργότερα πιθανό να σχηματιστεί και τοπική αραιή ομίχλη.  Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί ως βορειοδυτικοί,  ασθενείς και τοπικά μέχρι μέτριοι, 3  με 4  μποφόρ,  για να καταστούν σταδιακά κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί ασθενείς, 3  μποφόρ.  Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη,  αλλά στα δυτικά και τοπικά στα βόρεια παράλια θα παραμείνει λίγο ταραγμένη.  Η θερμοκρασία θα πέσει στους 22  βαθμούς στο εσωτερικό,  γύρω στους 23  στα παράλια και στους 15  βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

 Τη ∆ευτέρα,  την Τρίτη και την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος,  ωστόσο,  κυρίως από το μεσημέρι και μετά,  θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις στα ορεινά και το εσωτερικό. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή κατά το τριήμερο.