Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

Έρχονται βροχές και καταιγίδες



Ασθενής εποχική χαµηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήµερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος ωστόσο το απόγευµα θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις στα ορεινά και το εσωτερικό.
Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί ασθενείς, 3 µποφόρ, για να καταστούν από το µεσηµέρι νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ, και στα προσήνεµα µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγµένη και από το µεσηµέρι στα προσήνεµα παράλια µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 36 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 34 στα ανατολικά,
νότια και βόρεια παράλια, στους 31 στα δυτικά παράλια και στους 26 στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ στα δυτικά και τα βόρεια θα παρατηρούνται παροδικά αυξηµένες νεφώσεις. Κατά τις αυγινές ώρες πιθανό να σχηµατιστεί τοπική αραιή οµίχλη. Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και τοπικά µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ, για να καταστούν σταδιακά κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί ασθενείς, 3 µποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί λίγο ταραγµένη στα δυτικά και στα υπόλοιπα παράλια αργότερα ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 23 βαθµούς στα παράλια, στους 22 στο εσωτερικό και στους 16 στα ψηλότερα ορεινά.

Την Πέµπτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος ωστόσο το απόγευµα θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις στα ορεινά και το εσωτερικό. Η θερµοκρασία δεν θα σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή.

Την Παρασκευή και το Σάββατο ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος ωστόσο νεφώσεις που θα αναπτύσσονται από το µεσηµέρι είναι πιθανόν να δώσουν µεµονωµένες βροχές και ενδεχοµένως και καταιγίδα, στα ορεινά και το εσωτερικό. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή πτώση κατά το διήµερο.