Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

Άρχισαν τα Οργανωμένα τουριστικά γκρούπ από ΚΙΝΑ


Κίνα-Αθήνα-Σαντορίνη-Πάφο
Μετά από πολύμηνες προσπάθειες επήλθε αποτέλεσμα  .



Η ΕΤΑΠ είναι ιδιαίτερα ευτυχής που μετά από πολύμηνες προσπάθειες των εμπλεκόμενων  έχουν επιτευχθεί  θετικά  αποτελέσματα και η τουριστική Πάφος έχει αρχίσει να εισβάλλει στην  Κινεζική αγορά. Σε συνέχεια πρόσφατης φιλοξενίας αριθμού τουριστικών  παραγόντων από την Κίνα που έγινε με την στήριξη του Κ.Ο.Τ,  της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου και  συγκεκριμένου Τουριστικού Οργανισμού που εδρεύει στην Πάφο, έχει καταφθάσει για πρώτη φορά προχθές το πρώτο οργανωμένο Γκρούπ 20 Κινέζων ταξιδιωτών για παραμονή στην Πάφο 5 περίπου ημερών.

Οι Κινέζοι επισκέπτες οι όποιοι ταξιδεύουν στην ευρύτερη περιοχή συνδυάζουν επίσκεψη στην Ελλάδα  και  Πάφο/Κύπρο. Κατά την  διάρκεια της παραμονής τους στην Πάφο είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν σε ολόκληρο το νησί, να επισκεφθούν σχεδόν όλες τις πόλεις,  περιηγηθήκαν σε διάφορα σημεία ενδιαφέροντος και στην ύπαιθρο και συμμετείχαν και παρακολούθησαν  κυπριακή βραδυά, ημερήσια κρουαζιέρα  και άλλες δραστηριότητες.
   
Η ΕΤΑΠ είναι αρκετά ικανοποιημένη από την εξέλιξη αυτή πρωτίστως για την αρχή ανάπτυξης μιας νέας αγοράς αλλά και από το γεγονός ότι οι επισκέπτες έχουν μείνει κατενθουσιασμένοι με τον προορισμό και θα αποτελέσουν τους καλύτερους πρεσβευτές της Πάφου/Κύπρου στην Κίνα.   Τους επόμενους μήνες αναμένονται και άλλα οργανωμένα γκρουπ και η ΕΤΑΠ θεωρεί ότι υπάρχει περιθώριο προσέλκυση κινέζων ταξιδιωτών τα επόμενα χρόνια και ιδιαίτερα αυτούς που θα συνδυάσουν το ταξίδι τους στην Πάφο με την Ελλάδα η άλλη γειτονική χώρα. 


Παράλληλα η Ε.Τ.Α.Π Πάφου θεωρεί ότι θα πρέπει οι προσφερόμενες υπηρεσίες εντός και εκτός των τουριστικών καταλυμάτων να τύχουν κάποιας αναπροσαρμογής λαμβάνοντας υπόψη τις συγκεκριμένες ανάγκες των κινέζων ταξιδιωτών, γενικότερα την κουλτούρα όπως τις γαστρονομικές τους ιδιαιτερότητες, την γλώσσα κ.α .