Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

Δείτε ποιοι δεν παραδέχτηκαν ενοχή για υπόθεση εικονικών γάμων



Δεν παραδέχθηκαν ενοχή, ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, εννέα άτομα, πέντε άνδρες από τη Μπαγκλαντές και τέσσερις γυναίκες από τη Βουλγαρία, που θεωρούνται ύποπτα για τα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, της συνωμοσίας προς διάπραξη πλημμελήματος και απόπειρας διάπραξης ποινικών αδικημάτων δηλαδή δόλιας τέλεσης εικονικού γάμου.


Τα αδικήματα διαπράχθηκαν μεταξύ των ημερομηνιών 3 Φεβρουαρίου – 29 Ιουλίου 2016 σε Λάρνακα και Λευκωσία.
Το Δικαστήριο όρισε την 7η Σεπτεμβρίου ως ημερομηνία για έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας ενώ μέχρι τότε οι εννέα ύποπτοι θα κρατούνται στις Κεντρικές Φυλακές.

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, στις 29 Ιουλίου μέλη της ΥΑΜ Λάρνακας κατόπιν πληροφορίας μετέβησαν σε διαμέρισμα στη Λάρνακα όπου εντόπισαν άνδρα από τη Μπαγκλαντές μαζί με τις τέσσερις γυναίκες, οι οποίοι και συνελήφθηκαν.
Ανακρινόμενες, οι γυναίκες ανέφεραν στην Αστυνομία ότι λόγω της άσχημης οικονομικής τους κατάστασης, μέσω μιας ομοεθνούς τους, η οποία διαμένει στη Βουλγαρία, συμφώνησαν να έρθουν στην Κύπρο για να τελέσουν εικονικούς γάμους με άγνωστα τους πρόσωπα για το αντίτιμο των 1000 ευρώ και στη συνέχεια να φύγουν για τη χώρα τους.

Από εξετάσεις της Αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι η γυναίκα είναι από τη Βουλγαρία, εναντίον της εξασφαλίστηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης και καταζητείται. Επίσης, καταζητείται η αδελφή μίας εκ των τεσσάρων γυναικών που ήρθαν στην Κύπρο για να τελέσουν εικονικούς γάμους.

Στις 29 Ιουλίου 2016 μέλη της ΥΑΜ μετέβησαν σε σπίτι στη Λάρνακα όπου εντόπισαν τέσσερις άνδρες από τη Μπαγκλαντές και ένας εξ αυτών ανέφερε στην Αστυνομία ότι επειδή έληγε η άδεια παραμονής του στη Δημοκρατία, είχε προσεγγίσει ομοεθνή του για να του διευθετήσει εικονικό γάμο με γυναίκα από ευρωπαϊκή χώρα προκειμένου να παραμείνει στην Κύπρο.

Στις 30 Ιουλίου οι τέσσερις άνδρες, ηλικίας από 21 μέχρι 31 χρόνων, οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, το οποίο εξέδωσε εναντίον τους διάταγμα εξαήμερης κράτησης.

Αρχικά οι τέσσερις γυναίκες από τη Βουλγαρία είχαν μεταφερθεί στο καταφύγιο θυμάτων εμπορίας προσώπων στην Λευκωσία ως πιθανά θύματα εμπορίας προσώπων. Ωστόσο, ανακρινόμενες από την Αστυνομία διαπιστώθηκε ότι δεν είναι θύματα εμπορίας προσώπων, αλλά συμμετείχαν και οι ίδιες στη διάπραξη των αδικημάτων.


κυπε