Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

Κύκλωμα παράνομης μεταφοράς τσιγάρων από Ελλάδα σε Κύπρο



Στην εξάρθρωση κυκλώματος παράνομης μεταφοράς αδασμοφορολογήτων τσιγάρων από την Ελλάδα στην Κύπρο μέσω ταχυδρομείου έχει προβεί το Τμήμα Τελωνείων.

Σε ανακοίνωσή του, το Τμήμα Τελωνείων αναφέρει ότι συγκεκριμένα, στη βάση Δικαστικών Ενταλμάτων, λειτουργοί του Τμήματος Τελωνείων ερεύνησαν νωρίς το απόγευμα τρεις οικίες στην Επαρχία Λευκωσίας, καθώς επίσης και άλλες δύο στη βάση γραπτής συγκατάθεσης των ιδιοκτητών τους.

Από τις έρευνες εντοπίστηκε ποσότητα 55 κούτων των 200 τεμαχίων τσιγάρα μάρκας “PRESIDENT SLIMS SUPERSLIGHTS”, 50 κούτων των 200 τεμαχίων τσιγάρα μάρκας “ROTHMANS” και 55 κούτων των 200 τεμαχίων τσιγάρα μάρκας “MURANO”.

Τα τσιγάρα, η δασμοφορολογική επιβάρυνση των οποίων ανέρχεται στα €5.487, κατασχέθηκαν από το Τμήμα Τελωνείων.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν συνολικά τέσσερα πρόσωπα, κάτοχοι ελληνικού διαβατηρίου, ρωσικής καταγωγής, ενώ από τη διερεύνηση που έγινε διαπιστώθηκε ότι τα τσιγάρα αποστέλλονταν από την Ελλάδα ταχυδρομικώς, με παραλήπτη συγκεκριμένα άτομα στη Κύπρο, με σκοπό τη δόλια αποφυγή καταβολής των αναλογούντων σε αυτά δασμών και φόρων και την παράνομη διοχέτευσή τους στην επιτόπια αγορά.

Μετά από γραπτό αίτημα των συλληφθέντων, το Τμήμα Τελωνείων αποδέχτηκε τον εξώδικο συμβιβασμό της υπόθεσης με την καταβολή συνολικού ποσού ύψους €7.500.

Με την είσπραξη του πιο πάνω ποσού οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ τα τσιγάρα εγκαταλείφθηκαν στο Τμήμα Τελωνείων.



κυπε