Κυριακή 28 Αυγούστου 2016

Δείτε γιατί κάνει έκκληση η αστυνομία για τις καταγγελίες Φαίδωνος



Η Αστυνομία καλεί οποιονδήποτε έχει στοιχεία αναφορικά με τις πρόσφατες καταγγελίες του Δημάρχου Πάφου τα οποία αναφέρονται πιθανή δωροδοκία μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Αραδίππου για αδειοδότηση κτιρίου που χρησιμοποιεί Αμερικανική εταιρεία που δραστηριοποιείται στο τομέα του Φυσικού Αερίου, να τα καταθέσει άμεσα.


Σε γραπτή ανακοίνωση της η Αστυνομία αναφέρει ότι το Σώμα «μέχρι στιγμής δεν διερευνά οτιδήποτε που να αφορά την συγκεκριμένη υπόθεση, γιατί παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες μας, για να λάβουμε στοιχεία και καταθέσεις από άτομα που πιθανόν να γνωρίζουν, αυτό δεν έγινε κατορθωτό. Στη βάση γενικοτήτων η διερεύνηση οποιασδήποτε υπόθεσης ελλοχεύει τον κίνδυνο να επηρεάσει αρνητικά το ανακριτικό έργο».

Σίγουρα προστίθεται στην ανακοίνωση «δεν μπορεί να διεξάγονται ανακρίσεις και έρευνες στη βάση δημοσίων δηλώσεων, οι οποίες δεν βοηθούν το έργο της Αστυνομίας και δεν εξυπηρετούν τίποτε άλλο πέραν της δημιουργίας εντυπώσεων. Για αυτό το λόγο, καλούμε οποιονδήποτε έχει στοιχεία τα οποία είναι δυνατόν να βοηθήσουν στη διερεύνηση της εν λόγω υπόθεσης, να τα καταθέσει άμεσα στην Αστυνομία».

Υπενθυμίζεται ότι για το ίδιο θέμα το Δημοτικό Συμβούλιο Αραδίππου σε τακτική του συνεδρία κάλεσε την περασμένη Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016 τον Δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος να τεκμηριώσει τις χθεσινές δημόσιες καταγγελίες του αναφορικά με μίζες που, όπως υποστηρίζει, δόθηκαν για το κτίριο που χρησιμοποιεί η αμερικανική εταιρεία Schlumberger, στο Δήμο Αραδίππου.

Ο Δήμαρχος Αραδίππου Ευάγγελος Ευαγγελίδης, ύστερα από τη  συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου, ανέφερε σε δηλώσεις του ότι «αυτή τη στιγμή είμαστε αντιμέτωποι με ορισμένες δηλώσεις του Δημάρχου Πάφου. Τέτοιες σοβαρές καταγγελίες εις βάρος φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ατόμων που την υπηρετούν, δεν μπορεί να αφήνεται να αιωρούνται».

Πρόσθεσε ότι «καλούμε τον Δήμαρχο Πάφου να δώσει επαρκή στοιχεία για να τεκμηριώσει τις καταγγελίες που έκανε χθες και να θέσει ενώπιον των ανακριτικών Αρχών όλες τις πληροφορίες που αφορούν την υπόθεση, σε διαφορετική περίπτωση παραμένει ο ίδιος πλήρως εκτεθειμένος».

Σημείωσε ακόμα πως «ανεξαρτήτως του τι θα πράξει ο Δήμαρχος Πάφου, καλούμε την Αστυνομία να προχωρήσει σε έρευνα στον Δήμο Αραδίππου προκειμένου να διευκρινιστεί κατά πόσον ευσταθούν οι καταγγελίες του κ. Φαίδωνος. Ταυτόχρονα ο Δήμαρχος, το Δημοτικό Συμβούλιο και ο κάθε ένας ξεχωριστά δηλώνουμε έτοιμοι να βοηθήσουμε όσο μπορούμε ώστε να διερευνηθεί πλήρως το συγκεκριμένο θέμα μέσω της Αστυνομίας και του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας».

Θα αναμένουμε να δούμε «πώς στοιχειοθετείται η υπόθεση και κατά πόσον ο Δήμαρχος Πάφου θα προχωρήσει σε ονομαστικές καταγγελίες προκειμένου η Αστυνομία να τις διερευνήσει» είπε ο κ. Ευαγγελίδης σημειώνοντας πως «ο Δήμος Αραδίππου έχει απαίτηση να εμπλακούν και η Αστυνομία και ο Γενικός Εισαγγελέας και ο Υπουργός Εσωτερικών και ο Υπουργός Δικαιοσύνης προκειμένου να διαλευκανθεί η συγκεκριμένη υπόθεση. Δεν δεχόμαστε να μείνουν σκιές και σύννεφα πάνω από το Δήμο μας».



κυπε