Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

Έξι πρόσωπα στο δικαστήριο για υπόθεση κλοπής 29 χιλιάδων ευρώ από φαρμακείο



Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου που θα συνεδριάσει στις 13 Σεπτεμβρίου 2016 παραπέμφθηκαν έξι άτομα, τρεις γυναίκες ηλικίας 24, 27 και 29 χρόνων και τρεις άνδρες ηλικίας 19,27 και 30 χρόνων, όλοι από την Ελλάδα οι οποίοι κατηγορούνται για υποθέσεις  διάρρηξης κτιρίου και κλοπής χρηματικού ποσού ύψους 29 χιλιάδων ευρώ από φαρμακείο στην Αγία Νάπα.


Στις 29 Αυγούστου τα έξι άτομα οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου, το οποίο αφού τα παρέπεμψε σε δίκη στις 13 Σεπτεμβρίου, στη συνέχεια διέταξε όπως αφεθούν ελεύθερα υπό όρους, δηλαδή να καταβάλουν εγγύηση δύο χιλιάδων ευρώ έκαστο, να παραδώσουν όλα τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα και να παρουσιάζονται στους Αστυνομικούς Σταθμούς Παραλιμνίου και Δερύνειας.

Η υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας στις 16 Αυγούστου 2016 όταν καταγγέλθηκε στο ΤΑΕ Αμμοχώστου από τον 49χρονο ιδιοκτήτη φαρμακείου στην Αγία Νάπα, ότι κλάπηκε από το κατάστημα του ένα μαύρο τσαντάκι που περιείχε το χρηματικό ποσό των 29 χιλιάδων ευρώ που βρισκόταν κάτω από τον πάγκο εξυπηρέτησης πελατών του καταστήματος.
 
Μέλη του ΤΑΕ Αμμοχώστου επισκέφτηκαν την σκηνή και από εξετάσεις διαπίστωσαν ότι οι δράστες πέτυχαν είσοδο και έξοδο στο φαρμακείο από πλαϊνή αλουμινένια πόρτα εισόδου στην νότια πλευρά του καταστήματος.
 
Στο φαρμακείο υπάρχει εγκατεστημένο κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης το οποίο επιθεωρήθηκε από την Αστυνομία που διαπίστωσε ότι λίγα λεπτά μετά τις οκτώ χθες το πρωί άγνωστος άνδρας ο οποίος είχε καλυμμένο το πρόσωπο του με μαντήλι και φορούσε άσπρα χειρουργικά γάντια εισήλθε από την πλαϊνή πόρτα του καταστήματος πήγε αμέσως στο σημείο που βρισκόταν το  τσαντάκι με τα χρήματα και αφού το πήρε εξήλθε από το ίδιο σημείο.
 
Κατά το χρόνο της κλοπής το φαρμακείο λειτουργούσε και εργάζονταν τρεις υπάλληλοι.  Η Αστυνομία προχώρησε σε δακτυλοσκοπικό έλεγχο με αρνητικό αποτέλεσμα.
 
Από το φαρμακείο παραλήφθηκαν διάφορα τεκμήρια τα οποία εστάλησαν για επιστημονικές εξέτασης, ενώ αξιολογούνται τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης της περιοχής για συλλογή πληροφοριών.
  
Κατά την εξέταση της υπόθεσης προέκυψε μαρτυρία δύο αδελφών ηλικίας 24 και 30 χρόνων από την Ελλάδα που κατοικούν στη Δερύνεια. Εναντίον των δύο εκδόθηκαν δικαστικά εντάλματα σύλληψης και συνελήφθησαν. Η κατοικία των δύο Ελλαδιτών ερευνήθηκε χωρίς όμως να εντοπιστεί οτιδήποτε.

Για την ίδια υπόθεση συνελήφθηκαν άλλα τέσσερα άτομα από την Ελλάδα, δύο γυναίκες ηλικίας 29 και 27 χρόνων και δύο άνδρες ηλικίας 19 και 27 χρόνων.



κυπε